foto: CAMERA PRESS/Theodore Wood / Vida Press
Karalis Čārlzs ielūdz Fērgiju kopā svinēt Ziemassvētkus. 30 gadus viņu neviens neaicināja!
Sāra Fērgusone šā gada septembrī.
Slavenības
2022. gada 1. decembris, 07:17

Karalis Čārlzs ielūdz Fērgiju kopā svinēt Ziemassvētkus. 30 gadus viņu neviens neaicināja!

Jauns.lv

Kamēr karalis Čārlzs III gatavojas saviem pirmajiem Ziemassvētkiem monarha amatā, viņa domas nepārprotami pievērsušās svētku laika vēstījumam – piedošanai.

Laikraksts “The Sun” atklājis, ka Lielbritānijas jaunais karalis uzaicinājis brāļa Enrū šķirto sievu Sāru Fērtgusoni šogad sagaidīt Ziemassvētkus kopā ar karalisko ģimeni Sandringemā.

Ja Jorkas hercogiene pieņems šo ielūgumu, tā būs viņas pirmā reize pie karaliskās ģimenes svētku galda pēdējo trīsdesmit gadu laikā.

Čārlzs un Sāra Fērgusone

gallery icon

Fērgija tika padzīta no britu karaļnama pēc tam, kad Edinburgas hercogs Filips nespēja slēpt savas dusmas par atklātībā nonākušajām fotogrāfijām, kur Jorkas hercogiene izklaidējās ar mīļāko. Attēlos bija iemūžināts brīdis, kurā “finansu padomnieks” Džons Braiens skūpsta hercogienes kāju pirkstiņus.

foto: Vida Press
Skandalozās fotogrāfijas.

Lai gan Jorkas hercogu laulība tika šķirta, princis Endrū un Sāra Fērgusone spēja saglabāt draudzību. Viņu meitas princeses Eiženija un Beatrise savulaik pat publiski izteikušās, ka viņām ir visdraudzīgākie šķirtie vecāki. Taču princis Filips nespēja piedot Sārai līdz pat savai nāves stundai.

Pēc tam, kad Filips bija devies mūžībā, Sāra daudz biežāk viesojās pie bijušās vīramātes karalienes Elizabetes II un sastādīja viņai kompāniju pastaigās pa Vindzoras dārzu, jo dzīvoja netālu no pils.

Sāra Fērgusone, karaliene un princis Filips

gallery icon

Arī tad, kad princis Endrū tika ierauts seksuālās uzmākšanās skandālā, Sāra visu tiesas laiku bija līdzās šķirtajam vīram un viņu atbalstīja.

Ielūdzot Sāru Fērgusoni uz karaliskās ģimenes Ziemassvētku svinībām Sandringemā, karalis Čārlzs III parāda visai sabiedrībai, ka šo svētku galvenā sūtība ir ģimene un piedošana.

foto: Tim Rooke/Shutterstock/ Vida Press
Sāra Fērgusone un princis Endrū, apmeklējot karaliskās zirgu skriešanās sacīkstes Askotā 2019. gadā.

Čārlzs ir ticīgs cilvēks. Ar šo soli viņš parāda, ka seko savas mātes piemēram, jo pirms došanās mūžībā šā gada septembrī Elizabete II bija izlīgusi ar savu bijušo vedeklu un priecājās, ka dēla Endrū šķirtā sieva kliedē viņas vientulību pēc vīra nāves.

Fērgija vienmēr paudusi nozēlu par veidu, kā britu karaliskā ģimene izvēlējās viņu izslēgt no sava loka. Jorkas hercogiene izteikusies, ja viņai būtu bijusi dota otra iespēja, viņa būtu izturējusies daudz labāk.

foto: Shutterstock/ Vida Press
Sāra Fērgusone un princis Endrū, apmeklējot karaliskās zirgu skriešanās sacīkstes Askotā 2019. gadā.

Sarunājoties ar laikraksta “The Sun” reportieri pirms karalienes nāves, viņa sacīja: “Esmu izdzīvojusi katras meitenes sapni, apprecot princi. Tas ir tik skaists stāsts.”

“Taču tam līdzi nāk dažas lietas, kurās ir jāiemācās orientēties labāk, un iespējams, es būtu varējusi to izdarīt daudzas reizes.”

Prinča Endrū un Sāras Fērgusones kāzas

gallery icon

Nav pārsteigums, ka Čārlzs ir pastiepis olīvu zaru, jo jaunais karalis un Sāra savulaik mēdza labi saprasties, pateicoties kopīgajai mīlestībai pret slēpošanu.

Endrū un princese Diāna bija prasmīgi slēpotāji, bet Fērgija un Čārlzs šajā sporta veidā bija absolūti izcili.

foto: David Hartley/Shutterstock/ Vida Press
Sāra, Diāna un Čārlzs slēpo.

Arī karalienei Fēgija patika jau no paša sākuma. Viņa bija gandarīta par dēla izvēli.

Sāra Fērgusone ātri  iekļāvās karaliskajā dzīvesveidā, ko Čārlzs apbrīnoja. Viņš savai sievai Diānai mēdz teikt: “Kāpēc tu nevari līdzināties Sārai?” Arī abas sievietes, attālas māsīcas, bija ciešas draudzenes, pat neraugoties uz karaļnama mēģinājumiem abas izšķirt.

Draudzenes. Princese Diāna un Sāra Fērgusone

gallery icon