Pelnīti! Liene Greifāne uzvar šovā "Dejo ar zvaigzni 4"
Šovā "Dejo ar zvaigzni 4" uzvarēja Liene Greifāne un Viktors Haritonovs.
2015. gada 26. aprīlis, 23:57

Pelnīti! Liene Greifāne uzvar šovā "Dejo ar zvaigzni 4"

Jauns.lv

Noslēdzies TV3 šova “Dejo ar zvaigzni” ceturtā sezona. Tajā uzvaras laurus plūca un balvu – 5000 eiro – saņēma dziedātāja Liene Greifāne, kura dejoja pārī ar Viktoru Haritonovu. Uzvarētājus šova finālā noteica tikai un vienīgi skatītāju balsojums.

Šova finālā sacentās četri pāri – Dailes teātra aktieris Gints Grāvelis un divkārtējā Latvijas čempione 10 deju programmā pieaugušo vecumu grupā Jeļena (šovā Liene) Tarana, dziedātāja Liene Greifāne un profesionālais dejotājs, treneris, sporta deju tiesnesis Viktors Haritonovs, Latvijas Nacionālā teātra un seriāla “Viņas melo labāk” aktrise Evija Skulte un starptautiskais klases dejotājs, Latvijas vicečempions 10 deju programmā Raimonds Andersons, kā arī  Latvijas lepnums, biznesa analītiķis Mārtiņš Oliņš un Latvijas čempione Latīņamerikas dejās pieaugušo grupā Ilze Jankovska.

Viņi finālā izpildīja divas dejas, bet žūrija, kuras sastāvā šoreiz bija baleta pedagogs Vladimirs Ponomarjovs, profesionālo sporta deju sacensību tiesnese un trenere Agita Mironova un mūziklu un muzikālo izrāžu horeogrāfs Alberts Kivlenieks, kuriem pievienojās kultūras ministre Dace Melbārde, dejotājus tikai vērtēja ar komentāriem, bet atzīmes nedeva. Uzvarētājus noteica pēc skatītāju balsojuma, turklāt vērā tika ņemti pusfināla rezultāti, kurā pirmajā vietā bija Greifāne un Haritonovs, otrajā vietā – Oliņš un Jankovska, trešajā vietā bija Grāvelis un Tarana, bet pēdējā - Skulte un Andersons.

Šova finālā telefonbalsojumā uzvarēja Liene Greifāne ar 9606 balsīm, 6518 balsis bija Oliņam, 5845 saņēma Grāvelis, bet Skulte ar 3364 balsīm palika pēdējā. Internetbalsojumā pārliecinošs līderis ar 13 454 balsīm bija Grāvelis, 10 464 balsis saņēma Skulte, mazliet mazāk – 10 365 tika Greifānei, bet par Oliņu tika atdotas 7535 balsis.

Līdz ar to, apkopojot pusfināla un fināla rezultātus, uzvarēja Liene Greifāne, kura saņemto balvu – 5000 eiro – atdeva savam partnerim  Viktoram Haritonovam, lai viņš varētu aizbraukt un piedalīties pasaules čempionātā.  Gints Grāvelis un Jeļena Tarana palika otrie,  Mārtiņš Oliņš un Ilze Jankovska – trešajā vietā, bet Evija Skulte un Raimonds Andersons palika ceturtie.

Atgādinām, ka šova “Dejo ar zvaigzni” ceturtajā sezonā, ko vadīja aktieris Jānis Āmanis kopā ar TV seju Maiju Silovu, dalību uzsāka 11 pāri. Pirmie šovu tā otrajā raidījumā pameta “Nekā personīga” žurnālists Ansis Pūpols un Latvijas vicečempione Latīņamerikas dejās, daudzkārtējā starptautisko sacensību laureāte Lesia Bogačova, nākamais no šova tika izbalsots un ar skandālu to pameta fotogrāfs Aleksandrs Sokolovs, kurš dejoja pārī ar Latvijas čempioni, starptautisko sporta deju sacensību finālisti Marta Kalēju. Ceturtā raidījuma neveiksminieki bija dziedātāja Lolita Novikova un Latvijas Latīņamerikas deju čempions pieaugušo grupā Andris Antuzevičs, savukārt šefpavārs Elmārs Tannis, kurš dejoja pārī ar prestižo United Kingdom Open Rising Star Championships uzvarētāju, pasaulslavenā Brodvejas šova “Burn The Floor” dalībnieci Elzu Poli, traumas dēļ šovu atstāja pirms piektā raidījuma, kurā pēdējie palika un šovu atstāja personības izaugsmes trenere Anna Lieckalniņa un Latvijas Republikas Showdance čempionāta 2. vietas ieguvējs Jānis Strēlnieks.

Šova septītajā raidījumā tika izbalsota biznesa lēdija Svetlana Loeva un Latvijas Kausa izcīņas posmu sporta dejās finālists un laureāts jauniešu vecuma grupā, Salsa Baltic Show Cup 2011 uzvarētājs Mārtiņš Kagainis, bet pirms pusfināla cīņu beidza modele, skaistumkonkursu laureāte Diāna Kubasova un finālists Latvijas sporta deju čempionātos gan Latīņamerikas, gan 10 deju programmā Kārlis Kemlers.

Savukārt šova “Dejo ar zvaigzni” pirmajā sezonā, kas skatītājus priecēja 2007. gadā, uzvarēja mūziķis Lauris Reiniks un dejotāja Aleksandra Kurusova, otrajā sezonā 2008. gadā triumfēja tolaik vēl aktīvi sportojušais spēkavīrs Raivis Vidzis un Viola Abramova, bet iepriekšējā sezonā 2010. gadā – Latvijas Nacionālā teātra aktieris Ainārs Ančevskis un dejotāja Ieva Kemlere.

Kasjauns.lv/Foto: Toms Norde (TV3)