foto: Anwar Hussein/SIPA
“Viņi tikai vēlas būt uzmanības centrā!” Eksperti nosoda princi Hariju un Meganu Mārklu par cilvēktiesību balvas saņemšanu
Slavenības
2022. gada 24. novembris, 18:29

“Viņi tikai vēlas būt uzmanības centrā!” Eksperti nosoda princi Hariju un Meganu Mārklu par cilvēktiesību balvas saņemšanu

Jauns.lv

Karaļnama biogrāfe un autore Andžela Levina nosodījusi princi Hariju un Meganu Mārklu par prestižās cilvēktiesību balvas saņemšanu, apgalvojot, ka bijušais karaliskais pāris par katru cenu vēlas būt uzmanības centrā.

Nākamajā mēnesī Saseksas hercogu un hercogieni pagodinās ar apbalvojumu Roberta F. Kenedija Cilvēktiesību fonda rīkotajā svinīgajā pasākumā, par darbu garīgās veselības un rasu taisnīguma jomā. 

Labdarības organizācija nosaukta bijušā prezidenta Kenedija jaunākā brāļa vārdā, kurš tika noslepkavots 1968. gadā prezidenta vēlēšanu kampaņas laikā.

Šādu apbalvojumu iepriekš ir ieguvuši bijušie prezidenti Bils Klintons un Baraks Obama, prezidents Džo Baidens, Hilarija Klintone, viceprezidente Kamala Herisa, spīkere Nensija Pelosi, Džordžs Klūnijs un citi. 

Princis Harijs un afrikāņu bērni

gallery icon

Taču karaliskā biogrāfe Andžela Levina apšauba, vai princim Harijam un Meganai tiešām ir kaut kas kopīgs ar agrākajiem balvu ieguvējiem.

“Lai no kuras puses jūs skatītos, šķiet, ka viņu iespējamie sasniegumi ir fantāzija, kas saistīta ar pārliecināšanu un, kas zina ar ko vēl, ” sacīja Levina.

“Vai viņus tiešām var ierindot vienā līmenī ar tādiem balvu ieguvējiem kā Baraku Obamu, Džordžu Klūniju un Dezmondu Tutu? Vai arī viņi ir tikai pāris, kas par katru cenu vēlas būt uzmanības centrā?” viņa jautāja.

Kenedija jaunākais dēls izteicās, ka apšauba šo balvas piešķiršanu Harijam un Meganai. 

Profesors Deivids Nasovs, sacīja, ka ir absurdi ierindot princi Hariju un Meganu starp iepriekšējiem balvas saņēmējiem.

“Ja paskatās uz cilvēkiem, kuriem agrāk tika piešķirta Roberta Kenedija balva, tad jājautā, ko šeit dara Harijs un Megana? Ko viņi ir darījuši, lai to nopelnītu? Cik procenti no Harija un Meganas bagātības tiek novirzīti cienīgiem mērķiem?,” viņš teica.

Princis Harijs un Megana Mārkla parakstās viesu grāmatās

gallery icon

Cilvēktiesību fonda pārstāvji paziņoja: “Kad hercogs un hercogiene martā pieņēma mūsu balvas laureāta ielūgumu, mēs bijām sajūsmā. Pāris vienmēr ir izcēlies ar gatavību izteikties un mainīt stāstījumu par rasu taisnīgumu un garīgo veselību visā pasaulē. ”

Balva tiks pasniegta svinīgā ceremonijā Ņujorkā 6. decembrī. Bijušās karaliskās personas tiks godinātas kopā ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, Braienu Moinihanu un Frenku Beikeru.