Slavenības
2022. gada 17. novembris, 07:07

VIDEO: tā dzīvo leģendārais mūziķis Juris Kulakovs

Jauns.lv

Patriotu nedēļas noskaņās kanāla "360TV" raidījums "Pasaki to skaļi" viesojas pie atmodas laika leģendārās rokgrupas "Pērkons" līdera Jura Kulakova viņa gaumīgi iekārtotajā koka "pasaku namiņā".

Jura Kulakova dzīves ainiņas

20. maijā savu dzimšanas dienu svin mūziķis Juris Kulakovs – grupu “Menuets” un “Pērkons” dalībnieks, komponists, taustiņmākslinieks un akordeonists.

gallery icon

Lai arī Juris sevi dēvē par pēdējo Rīgas hipiju un viņam ir bohēmista un dumpinieka slava, viņa mājas sajūtā skaidri redzams tradicionālais latviešu dzīves skatījums, kārtība un sirds siltums.

Ciemos pie Jura Kulakova

Ciemos pie Jura Kulakova 2020. gada oktobrī.

gallery icon

“Esmu īsts latvietis, un tas “savs kaktiņš, savs stūrītis zemes” man ir ļoti svarīgs. Tas pamatīgums varbūt man no tēva – viņš bija Līvānos mežkungs, pats uzbūvēja mājiņu upes krastā, un, kā atvēra durvis, tā nonāca savā “ofisā”," saka Juris.

Tā precējās Juris Kulakovs

2020. gada 21. maijā gredzenus mija mūziķis Juris Kulakovs un Laura Karnīte.

gallery icon

Raidījumā atklājas arī dažādi interesanti fakti no mūziķa biogrāfijas. Piemēram, viņiem abiem ar kundzi ir izteikta vājība uz ļoti neparastiem automobiļiem, un vienu šādu unikālu eksemplāru viņš arī nodemonstrē. Tāpat Kulakovs ar lepnumu uzsver, ka “Pērkons” ir un visdrīzāk arī paliks vienīgā Latvijas rokgrupa, kurā veseliem četriem dalībniekiem piešķirti Triju Zvaigžņu ordeņi.

Grupas "Pērkons" koncerts Cēsīs

Grupas "Pērkons" koncerts Cēsīs 2018. gada 5. oktobrī.

gallery icon

Raidījums “Pasaki to skaļi” skatāms trešdienu vakaros kanālā "360TV".

Festivāls "Kulakova nakts"

Piektdien, 20.jūlijā, Līvānos - komponista Jura Kulakova dzimtajā pilsētā - ar vērienu izskanēja tradicionālais festivāls "Kulakova nakts".

gallery icon