foto: Shutterstock/ Vida Press
Princis Harijs un Megana vēlējušies dzīvot pilī, bet karaliene šo ideju noraidījusi
Princis Harijs un Megana Mārkla kopā ar karalieni 2018. gada jūnijā.
Slavenības
2022. gada 4. novembris, 06:02

Princis Harijs un Megana vēlējušies dzīvot pilī, bet karaliene šo ideju noraidījusi

Jauns.lv

Britu laikraksta “The Mirror” rīcībā nonākusi informācija, ka princis Harijs un Megana Mārkla savulaik izteikuši “neadekvātu” lūgumu dzīvot Vindzoras pilī kopā ar karalieni, taču šāda iespēja viņiem liegta.

Saskaņā ar ziņojumu, Saseksas hercogs un hercogiene, kuriem karaliene kāzās uzdāvināja Frogmoras kotedžu Vindzorā, patiesībā vēlējušies sev citu dzīvesveidu un lūguši monarhei atļaut dzīvot Vindzoras pilī.

Saseksas hercogs un hercogiene karietē dodas izbraucienā pa Vindzoru

Pēc laulību ceremonijas princis Harijs un Megana Mārkla vaļējā karietē devās apmēram 25 minūšu izbraucienā pa Vindzoru, kur viņiem ielu ...

gallery icon

Vindzoras pils karaliskajai ģimenei kā mājvieta kalpojusi aptuveni tūkstoš gadu, tā bijusi nelaiķes karalienes Elizabetes II un prinča Filipa mājas, kur dzīves nogalē valdošā monarhe ar dzīvesbiedru bija pārcēlušies uz pastāvīgu dzīvi. Lai gan daudzi karaliskās ģimenes pārstāvji mitinājušies pils teritorijā esošajos īpašumos, tikai monarhs dzīvojis pašā pilī.

Vindzoras pils pagalmā atzīmē karalienes Elizabetes II 94.dzimšanas dienu

Svinības tika rīkotas Vindzoras pils pagalmā, kur salūta zalves par godu karalienes dzimšanas dienai izšāva pavisam neliels skaits Velsas gvardes ...

gallery icon

Laikraksts “The Time” raksta, ka pēc tam, kad princis Harijs un Megana lūguši, vai Vindzoras pilī esošās “dzīvojamās telpas varētu padarīt viņiem pieejamas pēc kāzām”, nelaiķe karaliene “pieklājīgi, bet stingri ieteikusi” viņiem dzīvot Frogmoras kotedžā.

foto: BACKGRID/ Vida Press
Frogmoras kotedža Vindzorā.

Te der atzīmēt, ka nelaiķa karalienes izvēle mazdēlam princim Harijam uz kāzām uzdāvināt Frogmoras kotedžu karaliskajās aprindās tika uzskatīts par ļoti nozīmīgu darījumu. Jo karaliene savulaik šo kotedžu uztvērusi kā pils “pagalmu”, ņemot vērā, ka ieeja pils dārzos ir tieši līdzās Frogmoras kotedžai.

Princis Viljams un hercogiene Ketrīna kopā ar princi Hariju un Meganu Mārklu aplūko pie Vindzoras pils atstātos ziedus karalienes piemiņai

gallery icon

Gatavošanās 2019. gada Ziemassvētkiem Vindzoras pilī

gallery icon

Tramps Vindzoras pilī tiekas ar karalieni Elizabeti II

ASV prezidents Donalds Tramps kopā ar sievu Melāniju ieradās Vindzoras pilī, kur tikās ar Lielbritānijas karalieni Elizabeti II.

gallery icon