foto: Larry Marano/Shutterstock/ Vida Press
Aleks Boldvins panāk izlīgumu ar traģiski bojāgājušās Halinas Hačinsas ģimeni
Amerikāņu aktieris Aleks Boldvins.
Slavenības
2022. gada 6. oktobris, 18:10

Aleks Boldvins panāk izlīgumu ar traģiski bojāgājušās Halinas Hačinsas ģimeni

Jauns.lv

Kino operatore Halina Hačinsa pērn traģiski gāja bojā filmas “Rust” uzņemšanas laukumā, kad tika izšauts no rekvizīta ieroča, kuram nevajadzēja būt pielādētam. Dziļi sāpinātā ģimene vēlāk vainoja arī aktieri Aleku Boldvinu, kura rokās ierocis tobrīd atradās, taču tagad ir panākts izlīgums.

Aleks Boldvins panācis izlīgumu ar Halīnas Hačinsas ģimeni. Operatore gāja bojā 2021. gadā šausminošā negadījumā filmēšanas laukumā.

Halina Hačinsa tika nogalināta ar rekvizītu ieroci, ko filmēšanas laukumā Ņūmeksikā aizvadītā gada oktobrī lietoja amerikāņu aktieris. Traģiskajā incidentā ievainojumus guva arī filmas “Rust” režisors Džoels Souza, taču operatore Halina Hačinsa zaudēja dzīvību.

Vesterna "Rust" traģiskā filmēšanas diena, kurā Boldvins nošāva operatori

gallery icon

Puses tagad panākušas neizpaužamu izlīgumu pēc šā gada februārī ierosinātās tiesas prāvas, kurā Hačinsas ģimene vērsās pret aktieri un citiem filmas tapšanā iesaistītajiem – norādīts Aleka Boldvina advokāta izplatītajā paziņojumā.
 
Prasībā tika norādīts uz neskaitāmiem nozares drošības pārkāpumiem.

Boldvins ir arī četru cilvēku skaitā, kuriem šomēnes vēl var tikt izvirzītas kriminālapsūdzības par liktenīgo apšaudi, pagājušajā mēnesī vēstīja Santafē apgabala prokurore Mērija Karmaka-Altvisa.

foto: Shutterstock/ Vida Press
Traģiski bojā gājusī operatore Halina Hačinsa.

Darbs pie filmas “Rust” atsāksies nākamā gada janvārī, un to pārraudzīs Halinas atraitnis Metjū Hačinss, kurš būs kino projekta izpildproducents. Viņš saņems daļu no filmas peļņas, norādījis Boldvina advokāts.

Paziņojumā Metjū izteicies: “Esam panākuši izlīgumu, ko jāapstiprina tiesai, mūsu ierosinātajā netaisnās nāves lietā pret “Rust” producentiem, to skaitā Aleku Boldvinu un SIA
“Rust Movie Productions”.”

“Šīs izlīguma ietvaros mūsu lieta tiks izbeigta. Filmas “Rust” uzņemšana, kuras izpildproducents tagad būšu, atsāksies 2023. gada janvārī ar visiem oriģinālā sastāva aktieriem.”

foto: Diggzy/Jesal/Shutterstock/ Vida Press
Halinas Hačinsas atraitnis Metjū Hačinss turpinās sievas iesākto darbu un būs filmas "Rust" izpildproducents.

“Man nav vēlēšanās iesaistīties apsūdzībās vai vainas piedēvēšanā (producentiem vai Boldvina kungam).”

“Mēs visi uzskatām, ka Halinas nāve bija šausmīgs nelaimes gadījums. Esmu pateicīgs, ka producenti un izklaides industrijas cilvēki ir sanākuši kopā, lai parādītu cieņu Halinas pēdējam darbam.”

Boldvina advokāta Lūka Nikasa paziņojumā teikts: “Mēs esam gandarīti šodien paziņot par izlīgumu civillietā, kas iesniegta operatores Halinas Hačinsas ģimenes vārdā.”

“Šajā sarežģītajā procesā visi ir saglabājuši īpašu vēlmi darīt to, kas būtu vislabāk Halinas dēlam.”

Aleks Boldvins sniedz interviju ABC žurnālistam Džordžam Stefanopulsam

gallery icon

“Mēs esam pateicīgi visiem, kas veicināja šīs traģiskās un sāpīgās situācijas atrisināšanu.”

SIA “Rust Movie Productions” advokāte Melina Spadone no juridiskā biroja “Pillsbury Winthrop Shaw Pittman” piebildusi: “Esam gandarīti, ka puses sanāca kopā, lai atrisinātu šo jautājumu, kas, saņemot tiesas akceptu, iezīmēs nozīmīgu soli uz priekšu Halinas dzīves un darba godināšanā.”

Aleka un Hilarijas Boldvinu ģimene Ņujorkā 2022. gada pavasarī

gallery icon