Tā precējās Elīna Vaska un Reinis Boters

gallery icon
Slavenības
2022. gada 27. septembris, 06:15

FOTO: ar pikniku mežā kāzas nosvin aktrise Elīna Vaska

Žurnāls "Kas Jauns"

Pusotru gadu pēc saderināšanās apprecējies aktieru pāris - kino aktrise un pasaulslavenā komponista Pētera Vaska mazmeita Elīna Vaska (28) un aktieris, režisors Reinis Boters (30).

Kā šonedēļ raksta žurnāls "Kas Jauns", aptuveni pirms pieciem gadiem viņi sastapās kādā kopīgā skatuves projektā, iestudējot izrādi, bet pandēmijas laikā Reinis Elīnu bildināja.

To, ka kāzas jārīko šogad, pāris izlēma šā gada maijā un, nedomājot par kāzām neiekrāto naudu, nepilnu trīs mēnešu laikā sagatavojās lielajam notikumam. Viņu izvēlētais kāzu plāns neprasīja milzu līdzekļus, toties bija skaistākā un sirsnīgākā versija, kam līdzās nestāv neviena grandiozākā balle pilī.

Būdami lieli dabas draugi un pārgājienu entuziasti, Elīna un Reinis izdomāja, ka kāzas svinēs brīvā dabā. Abi nāk no kuplām dzimtām, un kopumā uz ceremoniju un svinībām tika aicināti aptuveni 50 radinieki, tostarp līgavas slavenais vectēvs Pēteris Vasks.

Salaulāšanās norisinājās dzimtsarakstu nodaļā Ogrē, bet uz svinību norises vietu pa mežu Ogres Zilajos kalnos visi devās pārgājienā. Kāzu balles vietā jaunajam pārim un viņu sveicējiem bija pikniks mežā, un mielastā visi tika cienāti ar zupu, gatavotu uz ugunskura. Interesanti un oriģināli bija arī tas, ka līgavainis un vairums kāzu viesu uz Ogri no Rīgas un vēlāk ar pēdējo reisu atpakaļ devās ar satiksmes vilcienu.

Apprecoties jaunā sieva saglabāja savu un pieņēma vīra uzvārdu, kļūdama par Elīnu Vasku-Boteri.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!