foto: Shutterstock/ Vida Press
Roda Stjuarta sieva bija viena no 15 000 policistu karalienes bērēs
Penija Lankastere.
Slavenības
2022. gada 21. septembris, 07:08

Roda Stjuarta sieva bija viena no 15 000 policistu karalienes bērēs

Jauns.lv

Britu dziedātāja Roda Stjuarta sieva, TV raidījumu vadītāja un bijusī modele Penija Lankastere (51) bija viena no 15 000 policistu, kas nodrošināja sabiedrības drošību karalienes valsts bēru laikā Londonā.

Sera Roda Stjuarta sieva Penija Lankastere policistes darbu karalienes bēru laikā raksturojusi kā “vislielāko pagodinājumu”.

2020. gadā pēc dalības telekanāla “Channel 4” raidījumā “Famous and Fighting Crime” Penija Lankastere pievienojās Londonas pilsētas policijai kā brīvprātīgā īpašā konsteble. 2021. gada aprīlī viņa pabeidza apmācības, lai kļūtu par īpašo policijas konstebli, un tagad ir pilnībā kvalificēta policistes darbam.

Roda Stjuarta sieva Penija Lankastere kā policiste

gallery icon

TV raidījumu vadītāja un bijusī modele, kura 2007. gadā apprecējās ar seru Rodu Stjuartu, pirmdien (19. septembrī) bija viena no 15 000 policistu, kas strādāja karalienes valsts bēru laikā Londonā.

Karalienes Elizabetes II valsts bēres Vestminsteras abatijā

Karalienes valsts bēres notikušas 19. septembrī, Vestminsteras abatijā. Bēres apmeklējuši daudzu pasaules valstu līderi. Pēc karalienes došanās mūžībā par Lielbritānijas ...

gallery icon

Īpašā konsteble Lankastere rūpējās par sabiedrisko kārtību pie barjerām, kas bija izvietotas pie karalienes Viktorijas pieminekļa. Roda Stjuarta kundzes pienākumos ietilpa gādāt par sabiedrības drošību, kad garām gāja bēru procesija, kā arī dot cilvēkiem padomu par nokļūšanu pēc tam mājās.

foto: ddp/Ferrari Press / Vida Press
Penija Lankastere pilda policistes pienākumu karalienes bēru laikā.

Viņa teica: “Es domāju, ka tāpēc šodien katrs policists gribēja būt šeit, jo mēs nodevām zvērestu kalpot karalienei, kad stājāmies konstebla amatā.”

“Tas ir vislielākais pagodinājums, ka šodien varu kalpot Viņas Majestātes karalienes bērēs.”

“Mēs bijām uniformās jau šorīt pirms pieciem rītā un nezinām līdz pulksten cikiem būs jāstrādā. Mēs tikai vēlamies būt droši, ka visi lielie ļaužu pūļi sveiki un veseli tiek mājās,” pirmdien, 19. septembrī, pildot dienesta pienākumus, norādīja konsteble Lankastere.

foto: Shutterstock/ Vida Press
Penija Lankastere.

“Šodien ir ļoti gara darba maiņa, bet es to nebūtu vēlējusies palaist garām ne par ko pasaulē.”

Speciālā konsteble Penija Lankastere apliecināja, ka jūtas ļoti pagodināta, ka viņai darba vieta ierādīta tik tuvu bēru gājienam pa lielo ielu (The Mall), kas ved uz Bekingemas pili, un arī viņai izdevies savām acīm noraudzīties, kā svinīgajā ceremonijā garām paripo rati ar karalienes zārku uz tiem.

foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press
Rods Stjuarts un Penija Lankastere satiek karalieni 2016. gadā.

“Ir pieredzētas vairākas ļoti emocionālas dienas,” viņa norādīja. “Šajā brīdī [kad garām iet bēru gājiens] mūsu prioritāte ir uzraudzīt pūli un spēt laikus saskatīt iespējamās briesmas un riskus tādā pasākumā, kā šodien.”

“Uzsvars galvenokārt bija vērsts uz maniem daba pienākumiem, bet tā vienlaikus bija arī brīnišķīga iespēja un pagodinājums būt šeit, lai izrādītu cieņu.”

foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press
Rods Stjuarts un Penija Lankastere satiek karalieni 2013. gadā.

Penija Lankastere arīdzan piebilda, ka jutusies “ārkārtīgi skumji”, kad uzzinājusi par karalienes nāvi. Penija dzīvē vairakkārt tikusies ar Viņas Majestāti un jauno karali, kad vīrs Rods Stjuarts gadu gaitā viņiem vairakkārt uzstājies un apmeklējis labdarības pasākumus, kurus ar savu klātbūtni pagodinājusi arī karaliskā ģimene.

foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press
Rods Stjuarts, Penija Lankastere un princis Čārlzs (tagad karalis Čārlzs III) 2011. gadā.

“Tas bija liels šoks, un bija vajadzīgs laiks, lai to pieņemtu.”

“Karaliene bija apbrīnojama sieviete, manuprāt, ikviens tagad izjūt līdzīgu sentimentu. Man bija tas gods viņu personīgi satikt vairākos pasākumos un viņas klātbūtni varēja sajust vēl pirms karaliene parādījās pati.”

“Lai cik ļoti tu uztrauktos, viņa tūlīt pat kliedēja satraukumu ar šo dzirksti viņas acīs un silto smaidu. Viņa lika justies tā, it kā būtu mūsu visu vecmāmiņa. Viņa bija apburoša sieviete.”

foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press
Rods Stjuarts, Penija Lankastere un princis Čārlzs (tagad karalis Čārlzs III) 2002. gadā.