Slavenības
2022. gada 14. septembris, 07:01

Dziedātājs Mārtiņš Kanters ar sievu vienojas par mantas šķirtību

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

Dziedātājs Mārtiņš Ruskis tieši pirms pieciem gadiem apprecējās ar politoloģijas studenti Žaneti Dinsbergu, un abi pieņēma Žanetes dzimtas uzvārdu Kanters. Tagad viņi noslēguši laulāto mantisko attiecību līgumu.

Kanteri vienojušies par visas mantas šķirtību. "Jā! Tā ir," žurnālam "Kas Jauns" apstiprinājis Mārtiņš, liekot nojaust, ka tāda nepieciešamība bijusi biznesa dēļ.

Un, ja citi noslēdz līgumu par laulāto mantiskajām attiecībām ar domu, ka laulības izbeigšanas iespējamā gadījumā tas atvieglos šķiršanās procesu un nenāksies lauzt šķēpus mantas dalīšanā, tad Kanters uzsver: “Mēs pat tādu domu neesam pieļāvuši! Mēs negrasāmies šķirties.”

Mārtiņš Kanters prezentē savu jauno albumu "Glezna"

gallery icon

Atgādinām, ka pirms diviem gadiem, kad kovidpandēmijas dēļ mūziķiem bija liegts koncertēt, Kanteri izveidoja nelielu kafijas biznesiņu, Olainē un citur tirgojot pašu gatavotu kafiju. Mārtiņš pat iegādājās treileri, ko pielāgoja kafijas tirgošanai, apguva baristas amatu, pat izveidoja savu zīmolu, taču šopavasar šo biznesu slēdza, jo jaunās nodokļu politikas dēļ tas vairs nebija ienesīgs.

“Mūsu mazais uzņēmums nespēja tik labi funkcionēt, lai varētu izdzīvot. Otrs iemesls bija laika trūkums. Lai kaut ko nopelnītu, visu uzmanību vajadzēja veltīt tikai šai jomai un pašam bija ļoti jāgrib darboties. Tāpēc šo biznesu pilnībā slēdzu, likvidēju savu kafijas zīmolu, un busiņu, kur tirgojām kafiju, esam pārdevuši. Tas nonācis labās rokās – tagad tur kafiju gatavo un tirgo mūziķis Lauris Valters ar sievu,” atklāj Mārtiņš, un uz iebildi, ka vismaz tad nebija žēl šķirties no tā, ko izveidojis paša rokām, pasmaida: “Es tik ļoti lietām nepieķeros. Žēl bija brīdī, kad savu bodīti taisīju ciet. Bet šis biznesiņš man bija ļoti laba skola, daudz ko jaunu apguvi, iemācījos, ieguvu drosmi, ka nevajag baidīties uzsākt pilnīgi jaunas lietas. Es uz uzņēmuma slēgšanu skatījos racionāli. Ja būtu raudzījies emocionāli, joprojām tirgotos ar kafiju un agrāk vai vēlāk nonāktu pie tāda paša lēmuma. Jo tā bija tāda kā cīņa ar vējdzirnavām.”

Taču par darba trūkumu Kanters nesūdzas. Viņš joprojām strādā Latvijas Radio un aktīvi gatavojas savai jaunajai koncertprogrammai "Gleznas", ar kuru jau šo otrdien dosies koncertos pa lielākajām Latvijas pilsētām. “Man ir darba pilnas rokas, un visu apvienot nebija iespējams,” teic Mārtiņš. Tāpēc viņš arī pārtraucis studijas Latvijas Mūzikas akadēmijā, kur apguva akadēmisko dziedāšanu. Viņam līdz diploma saņemšanai bija atlicis tikai pusotrs gads ko mācīties. “Studijās paņēmu pauzi, jo pilna laika klātienes mācības vairs nevarēju apvienot ar koncertēšanu un darbu. Bet nekas traks nav noticis, gan jau kaut kad akadēmijā atgriezīšos, jo jebkurā brīdī varu turpināt mācības. Un diploms jau nav galvenais, to, ko gribēju iemācīties, arī ieguvu – man bija ļoti labas aktiermeistarības, dziedāšanas nodarbības. Savu muzikālo bagāžu esmu pilnveidojis,” paskaidro Kanters.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!