Slavenības
2022. gada 12. septembris, 14:42

Madara Biedriņa: „Esmu iemācījusies reizēm paklusēt”

Jauns.lv

Madara Biedriņa teic, ka viņā esot divas puses: viena – priecīga un mīloša, otra – vēsa un dusmīga. Ar abām ir jāprot sadzīvot. Laulībā ar basketbolistu Andri Biedriņu ir pavadīti jau desmit gadi, viņi ir vecāki trīs bērniem. Madara nebaidās no grūtībām – gan palīdzot bēgļiem no Ukrainas, gan restorānā darot vienkāršākos darbus, gan apzināti ejot iekšējās attīstības ceļu. “Nav viegli,” viņa saka. Bet citādi Madara nevarot.

Intervijā žurnāla OK! jaunajā numurā Madara Biedriņa atklāti stāsta par izjūtām, sākoties Krievijas karam Ukrainā, atziņām, kas gūtas desmit laulības gados un to, kā laika gaitā mainījusies pati. „Esmu iemācījusies reizēm paklusēt. Kādreiz biju pilnīgs ekstraverts, šobrīd – slēptais introverts. Ja kādreiz mani uztrauca, ko par mani domā, tad šobrīd – diezgan maz (izņemot pašu tuvāko domas). Man patīk dzīvot savā burbulītī un reizēm būšana cilvēkos pat sagādā grūtības. Kad reiz ar meitenēm izgājām vakariņās, pēc tam – vēl kaut kur, jutu, ka gribas mājās. Es nogurstu – īpaši, ja cilvēku ir daudz,” viņa saka.

Vēl žurnālā:

  • pirmā personiskā intervija ar Andri Biti. Viņš mums ir lielākais zivju konservu ražotājs. Trešais lielākais Eiropā! Nu, ne gluži viņš, bet viņa uzņēmums. Kādreiz tā bija Kaija. Kā preču zīme joprojām ir. Bet kā uzņēmums – Karavela. Pirms dažiem mēnešiem Andri ievēlēja par Latvijas Darba devēju konfederācijas prezidentu. Biežāk būs jāuzvelk uzvalks. Viņš gan joprojām vislabāk jūtas savā cehā. Bet, kad jāizdomā kaut kas jauns, – uzkāpjot un pasēžot uz uzņēmuma jumta.
  • Čulpana Hamatova atklāti par teātri un dzīvi Latvijā. „Lai cik mokoša būtu šī mana izvēle, tagad es saprotu, ka izdzīvot, pat vienkārši elpot Krievijā es fiziski nevarētu. Nespēju iedomāties, kādos melos būtu jādzīvo maniem bērniem. Un kādēļ viņiem tajos dzīvot? Nevaru iztēloties sevi klusējam pēc Mariupoles teātra bombardēšanas – un to, kā mierīgi eju uz darbu spēlēt savu kārtējo izrādi. Varbūt tad, ja man būtu cits raksturs un kaut kāds visiem vitāli nepieciešams darbs… Taču katru vakaru kāpt uz skatuves, kad notiek tāda netaisnība, kad cilvēki mirst, kad viņi zaudē savas mājas, kad sabrūk likteņi… Nē, es sapratu, ka es nevarēšu. Jāatzīst, ka agrāk bieži domāju, kā tas būtu un kā tas notiek, pielaikoju dažādus variantus un likteņus, esmu spēlējusi pat sievietes, kuras spiestas pamest savu dzimteni. Un ir cietušas, mocījušās šajā atšķirtībā. Taču, kad tas notiek ar tevi, viss ir pavisam citādāk,” viņa saka.
  • Ja kāds spētu atbildēt, kas ir mīlestība, būtu neinteresanti dzīvot – uzskata Liepājas aktieru pāris Agnese Jēkabsone-Ozoliņa un Edgars Ozoliņš. Agnesi visbiežāk saista ar spilgto Piafas lomu, Edgaru – ar galveno varoni filmā Maiņa. Viņiem riebjas būt pieaugušiem, Edgars sevi sauc par profesionālu pesimistu, savukārt Agnese vēlētos ļauties kaislībām… Viņi dodas ceļojumos ar bērniem, taču reizēm “noraujas” arī divi vien.
  • Elza Gauja mācījās režisoros, bet vispirms mēs viņu iepazinām kā aktrisi. Un nu viņa ir dabūjusi gatavu savu pirmo mākslas filmu Mamma vēl smaida.
  • Karjeru sākusi dzimtajā Kubā un turpinājusi Spānijā, Ana de Armasa, šķiet, jau uz palikšanu ir iekarojusi arī Holivudu. Gan kā Bonda meitene pagaidām pēdējā filmā par slavenākā kino spiega piedzīvojumiem, gan kā Merilina Monro filmā Blondīne, kuras pirmizrāde notiks Venēcijas kinofestivālā un kas no 28. septembra būs skatāma Netflix.
  • Influencere Evelīna Pārkere ir daudzu pusaudžu elks, bet viņas pašas pusaudžu gadi nebūt nebija viegli. Tajos bija daudz asaru, vientulības un pazemojumu. “Skolā bija stilīgi mani apsmiet, nevis ar mani draudzēties, mani boikotēja visa klase, ar mani neviens nerunāja, nesēdēja pat vienā solā, jo sēdēt man blakus bija kauns,” viņa atceras.
  • Garšas, smaržas un atklājumi Zilver dzērienu darītavā. Zilveriem šogad ir bagātīga ābolu raža. Pie koku zariem āboli turas blīviem čemuriem – kā vīnogu ķekari – tvirti un sulīgi. Bet viss sākās tukšā vietā – kad Jānis un Sandra Zilveri deviņdesmito gadu sākumā nolēma kļūt par Breša zemniekiem. Jānis bija inženieris, Sandra – zemes ierīkotāja, arī inženiere, izglītību ieguvusi Latvijas Lauksaimniecības universitātē…
  • “Man ir divas cepures,” saka Kaspars Zālītis, viens no Latvijas pazīstamākajiem cilvēktiesību aizstāvjiem. “Mozaīkā esmu valdes loceklis un vadu arī kustību Dzīvesbiedri.” Kaspars uzsver, ka runa nav tikai par vienu grupu – labumu iegūtu plašāka sabiedrība. Viņš jau daudzus gadus aktīvi darbojas gan cilvēktiesību, gan LGBT tiesību jomā, īpaši specializējoties naida runas un naida noziegumu novēršanā.
  • Ērta vieta darbam mājās. Kā to iekārtot, stāsta interjera dizainere Indra Ingersone.
  • Mode laiku lokos. Toreiz un tagad. Kā aktuālās tendences smeļas iedvesmu iepriekšējās desmitgadēs un atgriežas arvien jaunās versijās.
  • Rudens minimums skaistumkopšanā.
  • Sēņu dzīres. Trīs jaunas receptes.