Ļaudis ierodas uz grupas "Pērkons" un Liepājas Simfoniskā orķestra koncertu

gallery icon
Mūzika
2022. gada 5. septembris, 22:28

FOTO: ļaudis ierodas uz grupas "Pērkons" un Liepājas Simfoniskā orķestra koncertu

Jauns.lv

Ar krāšņu koncertu svētdien, 4. septembrī, Dzintaru koncertzālē izskanēja grupas "Pērkons" un Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) skaņdarbi.

Daudzi grupas skaņdarbi pirmo reizi tika atskaņoti kopā ar simfonisko orķestri.

Dziesmu aranžijas šai programmai veidoja komponists Andris Sējāns. Tikko šī programma, izpelnoties milzīgu klausītāju atsaucību, skanēja Liepājā, koncertdārzā "Pūt, vējiņi!", bet jau 27.novembrī tā skanēs Latgales vēstniecībā GORS Rēzeknē.

"Grupa "Pērkons" ir Latvijas roka ikona, ko veido leģendāras personības. Sen gaidītā pirmā programma ar simfonisko orķestri - kurš gan cits, ja ne Liepājas Simfoniskais," iepriekš teica LSO direktors Uldis Lipskis, savukārt "Pērkona" līderis un visu skaņdarbu autors Juris Kulakovs piebilda: "Programma atšķirsies no līdzīgiem projektiem ar to, ka tas būs simfoniskais orķestris un grupa "Pērkons", nevis grupa "Pērkons" un simfoniskais orķestris. Tādejādi uzsvars ir uz vārdu "simfionizēts": simfoniskais orķestris atskaņos "Pērkona" mūziku."

Skaņdarbus, kurus orķestrim aranžēja Andris Sējāns, izvēlējās pats Juris Kulakovs. "Šie gabali ir komponēti pēc akadēmiskās mūzikas principa, līdz ar to pateicīgi tam, lai tos simfonizētu," savu izvēli skaidroja komponists, kura daiļradē rokenrols nesaraujami savijies ar akadēmisko mūziku.

Programmā simfoniskā orķestra skaņās izskanēja gan klasiskie "Pērkons" hiti - "Gandrīz tautasdziesma", "Balāde par gulbi", "Baletomānija", "Zaļā dziesma", "Dienišķā dziesma", gan mazāk zināmi skaņdarbi - "Lidojums (Fly)" un "Tramvajs".