foto: action press/ Vida Press
Tukšās ligzdas sindroms jeb Šovbiznesa zvaigžņu pieredze, kad no ģimenes aiziet pieauguši bērni
Andželina Džolija un viņas atvases.
Slavenības
2022. gada 5. decembris, 05:33

Tukšās ligzdas sindroms jeb Šovbiznesa zvaigžņu pieredze, kad no ģimenes aiziet pieauguši bērni

Anita Sedliņa

Žurnāls "Kas Jauns"

Bērnu izaugšana un vecāku māju pamešana ir emocionāls brīdis, kam daudzi nav gatavi, un te ar padomiem un pieredzi atkal jau steidz palīgā slavenības.

Dzīves svarīgākais piedzīvojums

Aktrisei Brūkai Šīldsai vēl aizvien mājās ir 17 gadu vecā Grīra Henčija, bet vecākā meita Rovana Henčija ligzdiņu ir pametusi un devusies uz koledžu.

foto: Johns PKI / SplashNews.com/ Vida Press
Brūka ar meitu Rovanu.

“Mana unikālā un ekstraordinārā mazulīte ir izpletusi spārnus. Es tevi mīlu un lepojos. Tas bija skumjākais brauciens kādā jelkad esmu devusies. Bet manam mazulim šis ir sākums dzīves svarīgākajam piedzīvojumam,” viņa rakstīja "Instagram".

Brūka Šīldsa peldkostīmā

gallery icon

Savācies, vecīt!

Aktieris Robs Lovs esot viens no tiem vecākiem, kura sirds salūzusi miljons drumslās, kad dēli Metjū un Džons devušies uz koledžu.

foto: Bizu Tesfaye/Sipa USA/ Vida Press
Metjū, Robs un Džons Lovi.

Šo mirkli viņš pats ir dokumentējis savos memuāros "Love Life": “Es sev teicu – Jēzu Kristu, savācies, vecīt. Ir vecāki, kuri sūta bērnus uz kaujas zonām, ārstēties rehabilitācijas klīnikās un ir citās daudz emocionālākās situācijās. Kā es uzdrošinos justies tik satriekts!?”

Plāns būt aizņemtai

Aktrise Sigurnija Vīvere emocionālajā vecāku gammā esot atradusies kaut kur pa vidu – jutusies skumja, bet arī nav spējusi sagaidīt, kādi būs meitas Šarlotes nākamie dzīves notikumi: “Esmu apņēmusies nekļūt par vienu no nožēlojamām, gaudulīgajām mātēm. Grasos būt ļoti aizņemta. Turklāt ir aizraujoši noskatīties, kā viņa dodas lielajā pasaulē.”

foto: CAMERA PRESS/Chris Ashford / Vida Press
Sigurnija Vīvere ar vīru Džimu Simpsonu un meitu Šarloti.

Tukšā istaba

Aktrise Mišela Feifere ar vīru Deividu E. Kelliju jau sen ir piedzīvojuši mirkli, kad cits pēc cits bērni dodas lielajā dzīvē.

foto: Alex Berliner/BEI/Shutterstock/ Vida Press
Mišela un Deivids ar bērniem Klaudiju Rouzu un Džonu Henriju.

“Tas bija patiešām smagi. Lasīju interviju ar Dastinu Hofmanu par to, ka viņa pirmais bērns devies uz koledžu, un viņš teica: “Neviens nerunā par tukšo bērnistabu.” Par to iedomājoties vien, man nāk raudiens,” izteikusies Mišela. Lai lieki sevi nesāpinātu, aktrise meklējusi, kā aizpildīt savu jauno, brīvo laiku, tāpēc esot sākusi gleznot.

Šoks vecākiem

Aktrises Džulianas Mūras dēls un meita ir pametuši ģimenes mājas, un sieviete vēl aizvien skumstot par laiku, kad visi bija zem viena jumta.

foto: Marion Curtis/Starpix/Shutterstock/ Vida Press
Džuliana Mūra ar bērniem Kalu, Livu un Bārtu.

“Vecākiem ir šokējoši, ka bērni pieaug. Pēkšņi viņiem ir 18 un pašiem savas lietas. Šķiet, ka bērnība ir mūžīga, bet pusaudžu gadi aizskrien zibenīgi. Skatījos uz dēla istabu un domāju par to, ka viņš vairs nekad te neatgriezīsies. Vīrs teica, ka atgriezīšoties gan, bet citādā veidā. Koledža ir kā starpposms, viņi ir vieni un atbildīgi, bet ne pilnībā pieaugušie.”

Pati savas dzīves pavēlniece

Sjūzena Sarandona ir trīs nu jau pieaugušu bērnu mamma.

foto: Maria Laura Antonelli/Shutterstock/ Vida Press
Sjūzena Sarandona ar dēliem Mailzu un Džeku Henriju.

Viņa vienmēr ir atkārtojusi, ka gaida, kad māja būšot tukša, lai atkal varētu kontrolēt pati savu dzīvi. “Man patīk mammas dzīve, bet man arī patīk viņus apciemot. Lieta ir tāda: kad ir bērni, tu esi ieslodzīta ar mācību grafikiem; ja kur dodies, vienmēr mājās ir jāatgriežas laikā. Tagad esmu gatava šo ieradumu mainīt!”

Neglītas asaras

Aktrises Andželīnas Džolijas daudzbērnu ģimenes ligzda vēl ir praktiski pilna, bet viņa jau ir izteikusies par to, cik grūti ir noskatīties, ka bērni pamet mājas.

foto: action press/ Vida Press
Andželina Džolija un viņas atvases.

Viņa jau esot “apkaunojusi bērnus ar neglītām asarām”, kad dēlu Medoksu pavadījusi uz koledžu.

Andželina Džolija ar bērniem filmas „Dumbo” pirmizrādes vakarā

gallery icon

Nav un ir vienlaikus

Mājās bez Vilovas un Džeidena aktieriem Džadai Pinketai un Vilam Smitam neesot grūti iztikt.

foto: Image Press / BACKGRID/ Vida Press
Džada, Vils, Vilova un Džeidens.

Viņi abi dzīvojot netālu un turpinot ar vecākiem sazināties praktiski katru dienu: “Tas ir smieklīgi – it kā fiziski viņu te nav, tomēr ir. Man nav pat laika noilgoties! Vilova man zvana katru dienu, pat Džeidenam gribas mūs satikt.”

Vils un Džada Pinketa Smiti

Holivudas slavenais aktieru pāris Vils Smits un Džada Pinketa Smita laulībā nodzīvojuši jau 17 gadu. Baumo, ka viņi atbalstot brīvās ...

gallery icon