Mūzika
2022. gada 18. augusts, 06:51

VIDEO: “Iesaistīti ap 400 cilvēku.” Kā top skatuve vērienīgajam “Prāta vētras” koncertam Mežaparkā

Jauns.lv

Ar vērienīgu koncertu Rīgā, Mežaparka Lielajā estrādē sestdien noslēgsies grupas “Prāta Vētra” vasaras koncerttūre “Gads bez kalendāra”. Tas būs īpašs koncerts, kur pulcēsies tūkstošiem klausītāju un gatavošanās šim notikumam jau notiek krietnu laiku pirms paša pasākuma.

Mežaparka Lielajā estrādē strādā dažādu jomu profesionāļi un tehniskais personāls, tiek būvēta lielā skatuve un veikti citi sagatavošanās darbi. “Mēs svētdien atbraucām no Ventspils, un uzreiz, kā tur skatuvi nobūvējām, tas viss tika salikts kravas mašīnās un vests uz Mežaparku,” stāsta grupas “Prāta Vētra” menedžere Aija Auškāpa.

Daugavpilī izskan “Prāta vētras” koncerts “Gads bez kalendāra”

gallery icon

Viņa skaidro, ka vispirms tiek būvēts skatuves karkass, tad uzstādīti ekrāni un to konstrukcijas, pēc tam arī skaņas tehnika. “Piektdien grupa jau ieradīsies uz ģenerālmēģinājumu un viss jau darbosies, visas gaismiņas degs, viss būs, un sestdien koncerts,” saka Aija Auškāpa.

"Prāta vētras” turnejas "Gads bez kalendāra" koncerts Valmierā

2022. gada 30. jūlija vakarā ar ovācijām aizvadīts grupas “Prāta vētra” koncerts Valmierā. Uz Renāra Kaupera vārda dienas svinībām Dīvaliņa ...

gallery icon

Ko nozīmē sagatavoties tik vērienīgam koncertam, kura apmeklētāju skaits tiek lēsts ap 45 tūkstošiem cilvēku, un kura nodrošināšanā iesaistīti ap 400 cilvēku? Kā top “Prāta Vētras” koncerta skatuve Mežaparkā, kādas profesionālas nianses tiek ņemtas vērā, un kas notiek aizkulisēs, kur tiek iekārtota arī grupas “Prāta Vētra” ģērbtuve? To visu, kā arī par grupas mūziķu īpašajām vēlmēm, uzzini rakstam pievienotajā video.

Tūkstoši Jelgavā bauda "Prāta vētras" koncertturnejas "Gads bez kalendāra" sākumu

Grupa "Prāta vētra" piektdien, 23. jūlijā, Jelgavā sāka koncertturneju "Gads bez kalendāra". Uz koncertu Lielupes pļavā pretī Jelgavas pilij bija ...

gallery icon

Grupas “Prāta Vētra” koncerttūres “Gads bez kalendāra” koncerti jau notikuši četrās Latvijas pilsētās – Jelgavā, Valmierā, Daugavpilī un Ventspilī, bet 20. augustā noslēgsies ar koncertu Rīgā.