Slavenības
2022. gada 24. augusts, 06:46

Jūrmalā manīts pazīstamais krievu žurnālists Vladimirs Pozners

Žurnāls "Kas Jauns"

Šovasar Latvijā manīts viens no visu laiku slavenākajiem PSRS un Krievijas žurnālistiem Vladimirs Pozners (88) - kā raksta žurnāls "Kas Jauns", TV zvaigzne ar savu sievu Nadeždu redzēti Jūrmalā.

Pozners Rietumos ieguva atpazīstamību ar to, ka Aukstā kara laikā televīzijā skaidroja Padomju Savienības uzskatus. Viņš pats uzaudzis Amerikas Savienotajās Valstīs un lieliski pārvalda angļu valodu. Astoņdesmitajos gados Pozners vadīja raidījumus kopā ar populāro amerikāņu žurnālistu Filu Donahjū, deviņdesmitajos atgriezās Krievijā, darbojoties radio, arī vadot politisko sarunu šovus televīzijā.

2008. gadā Pozners sāka vadīt interviju raidījumu "Познер" Krievijas televīzijas 1. kanālā. Pirms gadiem desmit Pozners parādījās arī telekanālā "Дождь", bet no turienes viņa raidījums ātri vien pazuda, jo 1. kanāls izvirzījis ultimātu – strādā vai nu pie mums, vai tur. Tāpat bijušas arī nesaskaņas ar 1. kanāla vadību, jo Pozners publiski atklāja, ka viņam uz savu raidījumu aizliegts aicināt Alekseju Navaļniju.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā 1. kanāls raidījumu "Познер" no sava ētera izņēma. Pozners publiski savu viedokli par karu, cik noprotams, vēl nav sniedzis.