Ausma Kantāne-Ziedone beidzot guldīta zemes klēpī blakus savam Imantam
Slavenības
2022. gada 2. augusts, 06:38

Ausma Kantāne-Ziedone beidzot guldīta zemes klēpī blakus savam Imantam

Žurnāls "Kas Jauns"

Kā šodien vēsta žurnāls "Kas Jauns", aktrises Ausmas Kantānes pelnu urna 17. jūlijā, klātesot dažiem tuvākajiem cilvēkiem, beidzot tika apbedīta Ragaciema kapos, kur jau deviņus gadus atdusas viņas vīrs dzejnieks Imants Ziedonis.

Bijusī aktrise un politiķe Ausma Ziedone-Kantāne 29. maija naktī 80 gadu vecumā devās mūžībā un 3. jūnijā ar skaistu un aizkustinošu atvadu ceremoniju Dailes teātrī, krāšņos ceriņziedos rotāta, tika pavadīta pēdējā gaitā.

Dailes teātrī atvadās no mūžībā aizsauktās aktrises Ausmas Kantānes-Ziedones

Dailes teātra Stikla zālē šodien notika atvadīšanās no mūžībā aizgājušās teātra aktrises Ausmas Kantānes-Ziedones.

gallery icon

Tuvinieki vēlējās, lai Ausmas kapavieta tiek godam iekārtota, pirms viņas pelnus pēc kremēšanas guldīt zemes klēpī. Tāpēc tika pieņemts lēmums vispirms ar arhitektu Jāni Dripi izplānot un noorganizēt Ausmas vārda iegravēšanu Imanta kapakmenī. Pusotru mēnesi pēc aktrises aiziešanas mūžībā tas nu noticis, un 17. jūlijā privātā ceremonijā viņas pīšļi tika apbedīti Ragaciema kapos, kur jau deviņus gadus atdusas dzejnieks Imants Ziedonis.

foto: Rojs Maizītis
Dzejnieka Imanta Ziedoņa un viņa mīļotās sievas Ausmas Kantānes kopīgā atdusas vieta Ragaciema kapos.

Atgādinām, ka maija sākumā, tieši Imanta dzimšanas dienā, aktrise Ausma Kantāne pēc kritiena uz ielas nonāca Stradiņa slimnīcā ar galvas traumu. Teju mēnesi pēc pārciestās operācijas skatuves māksliniece pavadīja komā, un tā arī neatgriezās pie apziņas, līdz 29. maija naktī Ausma aizgāja gaismas ceļā pie sava Imanta, lai uz mūžiem dusētu līdzās.

foto: Rojs Maizītis
Dzejnieka Imanta Ziedoņa un viņa mīļotās sievas Ausmas Kantānes kopīgā atdusas vieta Ragaciema kapos.

Citas ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!