Šakira, Švarcenegers, "Spice Girls" un citi, kam teica, ka nekas neizdosies. Bet viņi neklausīja
"Spice Girls".
2022. gada 25. jūlijs, 05:55

Šakira, Švarcenegers, "Spice Girls" un citi, kam teica, ka nekas neizdosies. Bet viņi neklausīja

Žurnāls "Kas Jauns"

Aktieru, mūziķu, dejotāju, modeļu profesijā lielās konkurences dēļ gūt sasniegumus un atpazīstamību ir grūti. Vajag ne tikai augstas darba spējas un talantu, bet arī mērķtiecību un prasmi neklausīties tajos, kuri apgalvo - tev neizdosies!

Ar neīsto izskatu

Šī brīža kulta seriāla "Eiforija" aktrise Sidneja Svīnija ir jauna, skaista un talantīga.

foto: Xavier Collin/Image Press Agency/ Vida Press
Sidnija Svīnija.

Un, neraugoties uz to, pat viņai ir teikts, ka aktrises karjera neesot lemta. “Aktieru atlases vadītājs man reiz teica, ka es nekad nefilmēšos TV seriālos. Man nepiemītot “īstais izskats”. Ha, tagad filmējos vienā no ievērojamākajiem seriāliem pasaulē.”

Bez cīņas nav uzvaras

Spriežot pēc aktrises Salmas Hajekas garās filmogrāfijas, ir grūti noticēt, ka arī viņai ir centušies iestāstīt, ka vecuma un tautības dēļ Hajekai kinoindustrijā neesot vietas.

No pludmales līdz vīnogu laukiem: Selmas Haijekas košā dzīve "Instagram" mirkļos

gallery icon

“Man teica, ka karjera beigsies ap 35 gadiem. Un, pirmkārt, man nekas neizdosies, jo esmu no Meksikas. Vēlos lepni izkliegt pasaulei, ka man šādas lietas ir stāstītas tik bieži, ka gandrīz pat noticēju. Bet es cīnījos un uzvarēju!” Tagad, 55 gadu vecumā, viņai ir padoms sievietēm: “Vēlos, lai arī citas saprot, ka nav vecuma, kurā “viss ir beidzies”.”

Kazas balss

Lai gan tieši unikālā balss ir tā, kas viņā piesaista, seksīgajai kolumbiešu popzvaigznei Šakirai skolā esot liegts dziedāt korī.

Šakira pret Riannu. Kurai labāk padodas gorīt dupsi

gallery icon

Aizliegums sāpēja vēl vairāk, jo mūzikas skolotājs pateicis, ka meitenes balss esot “kā kazai”. “Nevarēju dziedāt skolas korī, jo mūzikas skolotājam nepatika mana balss. Es par to bēdājos, bet iespējams, ka viņam bija taisnība. Varbūt mana balss skanēja kā kazai, bet tētis iegalvoja, ka nedrīkst padoties, un tas patiešām atmaksājās,” saka Šakira. Vismaz ar aptuveni 60 miljonu pārdotiem mūzikas albumiem noteikti.

Nenovērtētas

Mūzikas producents Saimons Kauels nemīl atzīt kļūdas un tomēr nespēj noliegt, ka britu popgrupas "Spice Girls" atraidīšana esot viena no lielākajām kļūdām viņa karjerā.

"Spice Girls" atkalapvienošanās koncerts Dublinā pulcē 70 000 skatītāju

Īrijas galvaspilsētā Dublinā piektdien aizvadīts leģendārās meiteņu grupas "Spice Girls" atkalapvienošanās koncerts. Lai gan oriģinālajā grupas sastāvā ir piecas dalībnieces, ...

gallery icon

Saimons 90. gados esot atteicies parakstīt ar meitenēm līgumu, un to Viktorija Bekhema, tagad jau dizainere, mīl regulāri atgādināt: “Viņš teica, ka mums nekad nekas neizdosies. Man patīk šis fakts.”

Akcents, augums un vēl uzvārds...

Aizgājušā gadsimta asa sižeta kinofilmu lielākajai zvaigznei Arnoldam Švarcenegeram ir teikts, ka Holivudā viņam vietas neesot.

Arnoldam Švarcenegeram 70!

Arnoldam Švarcenegeram 70!

gallery icon

“Jāteic, ka man ir ļoti paveicies ar šo neparasto karjeru. Ne tikai kino un šovbiznesā, bet arī bodibildingā. Ka varēju mainīt karjeru, lai gan lielākā daļa Holivudā teica, ka tas nenotiks mana akcenta, pārāk muskuļotā auguma un arī neizrunājamā uzvārda dēļ. Neklausījos nelabvēļos un devos pretī sapnim.”

Līdzīgi vārdi tika izteikti arī tad, kad viņš 2003. gadā kandidēja uz Kalifornijas gubernatora amatu: “Kad vēlējos kļūt par ierēdni un kalpot Kalifornijas iedzīvotājiem, man teica, ka tas nenotiks, ka man neesot pieredzes un kādēļ lai cilvēki par mani balsotu? Un es atkal viņos neklausījos, un atkal mērķis tika sasniegts.”

Žurnāliste ar emocijām

Mediju magnāte Opra Vinfrija pierāda, ka tas, kas iemācīts skolas solā, dažkārt ir absolūts pretstats tam, kas noder biznesam.

Viena no pasaules ietekmīgākajām sievietēm - TV personība Opra Vinfrija

gallery icon

Viņa Baltimoras TV esot tikusi atlaista no pirmā ziņu žurnālistes darba, jo neesot deklamējusi ziņas sausā, aukstā žurnālistu manierē un darījusi to  “pārāk emocionāli”. Tieši šī emocionalitāte ir īpašība, kas ir Opras veiksmīgās karjeras iemesls.

Sievišķība kā lamuvārds

Aktrisei Dženiferai Lorensai ir teikts, ka viņa neesot gana slaida Holivudai, pēc filmas "Bada spēles" (2012) pat aizrādīts, ka esot “pārāk sievišķīgas” formas.

Dženifera Lorensa filmas “Don’t Look Up” pirmizrādes vakarā

gallery icon

Lai ko nozīmētu šī “sievišķīgā forma”, viņa bija tikai 20 gadu veca, kad saņēma pirmo Kinoakadēmijas nomināciju, un 22 – kad saņēma pirmo "Oskara" statueti.