Karaliene Elizabete II dzer tēju kopā ar lācīti Padingtonu

gallery icon
Slavenības
2022. gada 8. jūnijs, 16:02

Karaliene Elizabete II sajūsmina nāciju, nofilmējoties kopā ar lācīti Padingtonu

Jauns.lv

Karaliene Elizabete II klātienē nepiedalījās koncertā, kas tika rīkots par godu viņas valdīšanas 70. gadadienai, bet skatījās to pa televizoru Vindzoras pilī. Šovs sākās ar mīlīgu iepriekš uzfilmētu skeču, kurā Viņas Majestāte nofilmējusies ar vēl vienu leģendāru britu - lācīti Padingtonu.

Iepriekš ierakstītajā humorīgajā video, ko pārraidīja pie Bakingemas pils sanākušajiem koncerta apmeklētājiem, karaliene lieliski demonstrē savas aktieriskās dotības. Viņa uz tēju pie sevis pilī ielūgusi daudzu bērnu iemīļoto grāmatu varoni lācīti Padingtonu. Pēc tam, kad lācēns pateicas Viņas Majestātei par uzaicinājumu uz Platīna jubilejas svinībām, karaliene apvaicājas: “Tēju?”

Padingtons ar prieku pieņem piedāvājumu un tūlīt pat ķeras pie tējkannas un malko dzērienu no kanniņas snīpja. Kad viņš attopas, ka pieklājība prasītu ieliet tēju arī namamātei, kannā atlikušas vairs tikai dažas pilītes. Lācītis jūtas samulsis, bet karaliene mierina negausīgo viesi: “Tas nekas.”

“Varbūt jūs vēlaties sviestmaizi ar marmelādi,” Padingtons cenšas labot savu kļūdu, un izvelk no cepures divas ar marmelādi kopā sasmērētas maizes riciņas. “Es vienmēr glabāju kādu ārkārtas situācijai,” viņš paskaidro.

“Es arī. Es savu glabāju šeit,” nosaka karaliene un izņem vienu sviestmaizi no savas iemīļotās melnās “Launer” ādas somiņas. Bez šīs somas Viņas Majestāte tikpat kā nekad neiziet sabiedrībā, tā viņai ir līdzi vienmēr un visur.

foto: BACKGRID/ Vida Press
Lūk, kas ir karalienes somiņā!

Lācīša Padingtona balsi humora video ierunājis 41 gadu vecais britu aktieris Bens Višovs. Viņš ieskaņojis šo lomu arī abās pilnmetrāžas filmās, kas uz ekrāniem iznāca attiecīgi 2014. gadā un 2017. gadā. Višova balsī Padingtons runā arī 2019. gadā tapušajā animācijas seriālā par lācīša gaitām.

Pēc tam, kad skatītāji pie pils bija noskatījušies skeču, kurā karaliene parāda savu humorīgo pusi un aktieriskās dotības, sākās koncerts. To atklāja grupa “Queen” ar skaņdarbu “We Will Rock You”, Braienam Mejam spēlējot ģitāras solo tieši pretī karalienes Viktorijas skulptūrai, kas atrodas Bakingemas pils vārtu priekšā. Koncertā uzstājās arī Daiena Rosa, Rods Stjuarts un citi.

Humora epizode ar lācīti Padingtonu atsauc atmiņā 2012. gada olimpiskās spēles Londonā, kad karaliene nofilmējās kopā ar Džeimsa Bonda atveidotāju Denjelu Kreigu amizantā video, kurā parādīts, ka spēļu norises vietā viņa ierodas, izlecot no helikoptera ar izpletni. Šis video bijis pārsteigums pat viņas pašas ģimenei.

Īsais skečs ar lācīti Padingtonu sajūsminājis daudzus visā pasaulē. Peru dzimušais un Londonā nonākušais lācis apsveic karalieni viņas svētkos, sakot: “Daudz laimes jubilejā, kundze. Un paldies par visu.”

Valdniece lācītim pateicas ar vārdiem: “Tas ir ļoti laipni.”