foto: Publicitātes
Nedēļas jaunumi "Tet+" - spoku mednieku jaunie piedzīvojumi, ukraiņu mūzikas zvaigžņu koncerts un drūms detektīvseriāls
Kadrs no filmas "Ghostbusters: Afterlife".
TV
2022. gada 25. maijs, 19:01

Nedēļas jaunumi "Tet+" - spoku mednieku jaunie piedzīvojumi, ukraiņu mūzikas zvaigžņu koncerts un drūms detektīvseriāls

Jauns.lv

"Tet+" izklaides platformā, kas pieejama arī "Helio iTV", šonedēļ lūkojiet piedzīvojumu filmu "Spoku mednieki: Viņā pusē", ukraiņu grupas "Океан Ельзи" labdarības koncertu un seriālu "Klusums".

Kā noķert spoku

Kad nomaļā pilsētiņā ierodas vientuļa māte ar divām pusaugu atvasēm, viņiem pamazām atklājas saikne starp slavenajiem spoku medniekiem un viņu vectēva atstāto slepeno mantojumu.

Kurš gan nezina slavenos spoku medniekus? 1984. gadā klajā nāca filma ar šādu nosaukumu, tajā tika stāstīts par triju ekscentrisku spoku mednieku, ko atveidoja Bils Marejs, Dens Eikroids un Harolds Ramiss, gaitām un aizraujošajiem piedzīvojumiem. Filma kļuva par pasaules kinoklasiku, turklāt kases ieņēmumos sapelnīja teju 300 000 000 ASV dolāru, tās veidotājiem izmaksājot desmitreiz mazāku summu. Pavisam drīz sekoja turpinājums, tad nāca animācijas TV seriāli. Videospēles, komiksi, atrakciju parki…

2016. gadā "Spoku mednieku" sāgu lielajos ekrānos centās atdzīvināt ar tāda paša nosaukuma komēdiju, kurā galvenās lomas tika uzticētas sievietēm. Taču tā filma katastrofāli izgāzās – nepatika ne kritiķiem, ne faniem. Nu pienākusi kārta jaunam mēģinājumam – filmai "Spoku mednieki: Viņā pusē".

Kā atklāj filmas režisors Džeisons Reitmens, visi spoki un citi mošķi veidoti pēc tāda dizaina, lai atgādinātu oriģinālajos "Spoku medniekos" redzētos. Tā, piemēram, radies Mančers, kas atgādina fanu iemīļoto spoku Slaimeru. “Gadu laikā ļaudis Slaimeru sāka uzskatīt par tādu kā ugunsdzēsēju komandas suni. Taču oriģināli Slaimers tika radīts kā dusmīgs čalis, ļoti baisīgs, un mēs vēlējāmies atgriezties pie šīs domas,” saka režisors. Reitmena jaunāko veikumu jau atzinīgi novērtējis ne viens vien kritiķis, sakot – filma respektē oriģinālu, ir ģimeniska, ar jauku humoru un vienlaikus stāsta pati savu jauno stāstu, radot jaunu spoku mednieku paaudzi.

Filmu "Spoku mednieki: Viņā pusē" ("Ghostbusters: Afterlife") skatieties "Tet+ Kino" angļu vai krievu valodā ar subtitriem latviešu vai krievu valodā.

Dzied "Океан Ельзи"

"Viss būs kārtībā" ir slavenās ukraiņu grupas "Океан Ельзи" labdarības koncerts.

Vesela paaudze ir uzaugusi ar viņu dziesmām, un viņi ir slaveni visā pasaulē. Svarīga koncerta daļa ir izmantotie video arhīvi, ko grupas līderis Svjatoslavs Vakarčuks uzņēma karstākajos Ukrainas punktos. Koncerts norisinājās Kijivā, Zelta vārtu metro stacijā, kurā tūkstošiem ukraiņu meklēja patvērumu no bombardēšanas. Tā arī ir viena no skaistākajām stacijām pasaulē. Koncerta mērķis ir dot cerību miljoniem ukraiņu un vākt naudu, lai palīdzētu bērniem, kuri kara laikā ir tikuši ievainoti vai ir palikuši bez mājām.

Slepenais tīkls

Seriāls "Klusums" ("The Silence") ir ukraiņu un horvātu kopražojums. Uz patiesiem notikumiem balstītais stāsts risinās gan Ukrainā, gan Horvātijā.

Izmeklētājs, žurnālists un politiķa sieva tiek ievilkti briesmīgā lietā par cilvēku tirdzniecību, šķērsojot Austrumeiropas robežas. Viņi atklāj tīklu, kurā darbojas cilvēki no augstajām aprindām.

Detektīvdrāmu "Klusums" skatieties "Tet+ Filmas un seriāli" horvātu, ukraiņu un krievu valodā ar subtitriem latviešu vai angļu valodā.