Ar koncertu "Atgriešanās" Liepājā atklāts atjaunotais koncertdārzs "Pūt, vējiņi!"

Piektdien ar koncertu "Atgriešanās" Liepājā atklāts koncertdārzs "Pūt, vējiņi!". Koncertā uz skatuves kāpa daudzi Latvijā iemīļoti mūziķi.

gallery icon
Mūzika
2022. gada 28. maijs, 11:44

Koncerts "Atgriešanās" uz jaunatklātās "Pūt, vējiņi!" skatuves pulcē daudzus Latvijā iemīļotus mūziķus

Jauns.lv

Piektdien ar koncertu "Atgriešanās" Liepājā tika atklāts koncertdārzs "Pūt, vējiņi!", kā arī pārvietotā Latvijas mūziķu Slavas aleja. Uz skatuves kāpa daudzi Latvijā iemīļoti mūziķi. Portālu Jauns.lv informēja koncertdārza komunikāciju un mārketinga speciāliste Anda Birkenberga.

Plkst.18 pirms koncertdārza "Pūt, vējiņi!" atklāšanas koncerta Jūrmalas parkā, iepretim vides objektam "Spoku koks", tika atklāta pārvietotā Latvijas mūziķu Slavas aleja, kurā redzami pazīstamu mūziķu plaukstu nospiedumi. Iepriekš šī aleja atradās Zivju ielā.

Pārvietotās Latvijas mūziķu Slavas alejas atklāšanā ar muzikāliem priekšnesumiem uzstājā Latvijā zināmie mūziķi Armands Alksnis, Raimonds Macats un Zigfrīds Muktupāvels. Pasākumu vadīja grupas "Credo" dibinātājs un basģitārists Valdis Skujiņš.

Liepājā pārvieto leģendāro Latvijas mūziķu Slavas aleju

Piektdien, 27.maijā, pulksten 18 pirms koncertdārza "Pūt, vējiņi!" atklāšanas koncerta Jūrmalas parkā, iepretim vides objektam "Spoku koks" atklāta pārvietotā Latvijas ...

gallery icon

Koncerts "Atgriešanās" sākās plkst.20.

Pie divdaļīgā koncerta veidošanas ar vairāk nekā 100 mūziķu piedalīšanos strādāja nozares profesionāļi. Šī muzikālā notikuma radīšanā apvienojušies komponists Uldis Marhilēvičs, producents un režisors Viktors Runtulis, multimediju mākslinieks Artis Dzērve, skaņu režisors Normunds Slava un pasākumu rīkotāja, producente, dziesminiece un dzejniece Maija Kalniņa.

Koncertā "Atgriešanās" uz skatuves kāpa maestro Raimonds Pauls, Liepājas simfoniskais orķestris, diriģenti Atvars Lakstīgala, Jēkabs Ozoliņš un Kaspars Ādamsons, grupas "Jumprava", "Credo", "Carnival Youth", "Musiqq", "bet bet", "Eolika" un "Pērkons", Jānis Lūsēns, Marhilevičs, Juris Pavītols, Ainars Virga, Fēlikss Ķiģelis, Igo, Aivars Hermanis, Vjačeslavs Mitrohins, Zigfrīds Muktupāvels, Ivo Fomins, Ainars Mielavs, Renārs Kaupers, Aija Andrejeva, Harijs Zariņš, Dons, Ilona Bagele, Andris Ērglis, Jānis Strazds, Roberts Dinters, Laura Teivāne, Laimis Rācenājs, Tomass Kleins, Ance Krauze, Intars Busulis un citi.

foto: Mārtiņš Ziders
Igo, Ivo Fomins un Ainars Virga uz jaunatklātās koncertdārza "Pūt, vējiņi!" skatuves.

Atzīmējot pilsētai nozīmīgo notikumu, liepājnieki un pilsētas viesi pēc koncerta tika aicināti svinības turpināt aizvadītajā gadsimtā populārajā Klubā "Kursa" (bij. "Boļševiks", Zvejnieku alejā 11).

Vakara gaitā uz skatuves kāpa Uldis Marhilevičs, Zigfrīds Muktupāvels, Ainars Virga, "The Hobos" & Ralfs Eilands, "Carnival Youth" un virkne citu mūziķu, bet jau no pulksten 22 apmeklētājus gaidīja vinila plašu meistari – DJ Roberts Gobziņš un DJ Eduards Švāns.

"Pūt, vējiņi!" atklāšanas oficiālajā afterparty Klubā "Kursa" bija iespēja satikt un dzirdēt grandiozā atklāšanas koncerta dalībniekus – Latvijas leģendārākos mūziķus. 27. maija nakts kulminācijā uz skatuves kāpa rokmūzikas smagsvari – Uldis Marhilevičs & draugi, Ainars Virga, Zigfrīds Muktupāvels, Andris Ērglis un virkne citu mākslinieku, kurus uz skatuves pavadīs "Liepaja Music Orchestra" septets. Vakara programmā iekļauti tādi ikoniski skaņdarbi kā "Dzeltenās kurpes", "Pūt, vējiņi", "Piedod man", "Dieva dēls", "Mēmā dziesma" un virkne citu.

Jauns.lv jau ziņoja, ka koncertdārzu "Pūt, vējiņi!" ekspluatācijā nodeva pagājušā gada decembrī. Turpmāk jaunajā estrādē būs iespēja organizēt brīvdabas pasākumus un koncertus lielākam apmeklētāju skaitam nekā līdz šim - ir nodrošināti daudz komfortablāki apstākļi gan māksliniekiem, gan skatītājiem.

Ir uzlabota piekļuve koncertdārzam, to integrējot Jūrmalas parka teritorijā, kas būs brīvi pieejama ikvienam parka apmeklētājam. Ir pārplānoti laukumi un celiņi, lai nodrošinātu pilnīgu vides pieejamību un labāku teritorijas sasaisti arī ar jūras piekrastes daļu.