Vērmanes dārzā svinīgi atklāts jau desmitais alus festivāls "Latviabeerfest"

gallery icon
2022. gada 25. maijs, 17:08

FOTO: svinīgi atklāj jau desmito alus festivālu "Latviabeerfest"

Jauns.lv

Trešdien, 25. maijā, Vērmanes dārzā svinīgi atklāts jau desmitais alus festivāls "Latviabeerfest", kas ir Austrumeiropā lielākais alus festivāls. Atklāšanas pasākumā notika svinīga lielās svētku alus mucas, ko šogad sarūpējusi Valmiermuižas alus darītava, spundes izsišana un sadziedāšanās.

Festivāla svinīgajā atklāšanā un simboliskā svētku alus mucas spundes izsišanā piedalījās festivāla idejas autors Andrejs Šikors, Valmiermuižas alus darītavas saimnieks Aigars Ruņģis un pavārs Mārtiņš Sirmais. Muzikāli festivāla atklāšanu ieskandināja mūziķi Katrīna Dimanta un Rolands Zelčs ar tautasdziesmām par alu.

"LatviaBeerfest" norisināsies piecas dienas - no 25. līdz 29. maijam Rīgā Vērmanes dārzā, cerot pēc divu gadu pārtraukuma atkal pulcēt tūkstošiem alus kultūras cienītāju un baudītāju no visas Latvijas un ārvalstīm, lai ar latviskām garšām, enerģiskiem mūzikas ritmiem un kopā būšanas prieku atklātu vasaras sezonu!

Festivālā piedalās vairāk nekā 27 alus darītāji, tirgotāji un ēdinātāji, tai skaitā būs “craft” alus telts ar ukraiņu piedāvājumu, kā arī beļģu telts ar vairāku darītavu piedāvājumu. Piecu dienu garumā notiks visdažādāko mūzikas grupu koncerti un būs pieejama daudzveidīga izklaide gan pieaugušajiem, gan bērniem, tai skaitā lielie karuseļi.

LatviaBeerfest muzicēs grupas "Bruģis", "Inqognito", "Tā un šitā", "Noisy Party", kā arī grupa "Bastards", "Alum Alu" un "Blind Shapes". Savukārt mūziķi no Brazīlijas un Čīles “Nalata project” iesildīs publiku ar karstiem Latīņamerikas mūzikas un deju ritmiem.

Svētdiena, 29. maijs, aizritēs ukraiņu mūzikas skaņās - muzicēs grupa "Rodions", Anastasija Vasiļenko un Larisa Šelest, kā arī autentiskās amerikāņu country mūzikas izpildītājs Shota Adamashvili no Gruzijas.

Desmit gados festivāls ir piedzīvojis būtisku izaugsmi un transformāciju – no dažu stundu pasākuma Vecrīgā līdz piecu dienu festivālam Vērmanes dārzā. Kopumā šajos gados festivālu ir apmeklējuši desmitiem tūkstošu cilvēku gan no Latvijas, gan ārvalstīm, piemēram, Igaunijas, Lietuvas, Polijas, Ukrainas, Somijas, Vācijas un Skandināvijas.

Festivāls šajos gados apliecinājis, ka mūsu reģionā alus darīšanas un baudīšanas tradīcijas joprojām ir stipras un tiek turētas augstā godā.

"LatviaBeerfest" arī izdevies sagraut arī vairākus mītus, piemēram, desmit gadu laikā starp festivāla apmeklētājiem vienlīdz kuplā skaitā bijuši gan vīrieši, gan dāmas, kas novērtē alus daudzveidīgos stilus un garšas. Tāpat festivāls lepojas ar multikulturālo vidi un izteikti pozitīvo atmosfēru.