foto: Alex Berliner/BEI/Shutterstock/ Vida Press
Slava par viņiem ir aizmirsusi jeb Holivudas zvaigžņu brāļi un māsas
Antonija un Nikola KIdmenas.
Slavenības
2022. gada 10. maijs, 06:55

Slava par viņiem ir aizmirsusi jeb Holivudas zvaigžņu brāļi un māsas

Anita Sedliņa

Žurnāls "Kas Jauns"

Liekas, ka Holivudā slava rit asinīs. Brāļi, māsas un pat veselas ģimenes gozējas vienās un tajās pašās starmešu gaismās. Un tomēr... laiku pa laikam kāds tiek nostumts malā.

Kā ūdenslāses

“Viņš manai mātei bija viss. Kad Patriks izgāja no telpas, mamma lepojās: “Tas ir mans skaistais, vecākais dēls. Vai viņš nav lielisks?!” ar skaudību atceras jaunākais brālis Dons, kurš, tāpat kā Patriks Sveizijs, vienmēr vēlējies kļūt par aktieri.

foto: Dan Steinberg/BEI/Shutterstock/ Vida Press
Dons un Patriks.

Lielākoties filmējies nelielās, parasti slikto tēlu lomās TV seriālos "Matlock" (1986) un "L. A. Law" (1986), tomēr tādu atpazīstamību kā brālim viņam nav izdevies sasniegt.

Santehniķi

Kamēr Stīvs Bušemi filmējās populārākajās filmās un neaizmirstamās lomās - "Trakie suņi" (1992), "Fargo" (1996), "Soprano" ģimene (1999) un "Pagrīdes impērija" (2010) –, viņa trīs gadus jaunākais brālis Maikls ir bijis spiests samierināties ar nelielām lomām filmās un TV seriālos (ievērojamākais – "Gotema", 2015).

foto: MediaPunch / BACKGRID/All Over P/ Vida Press
Stīvs un Maikls Bušemi.

Vairākiem aktieriem ģimenē būt, protams, nav viegli, kā brālis Maikls raksturojis: “Iedomājieties, ka esat labs santehniķis un arī jūsu brālis ir labs santehniķis ar veiksmīgu biznesu. Cilvēki par viņu runā, un jūs sakāt: “Nu, es arī esmu santehniķis, es varu salabot jūsu tualeti.” Taču atbilde ir: “Bet ziniet, es zinu to vienu lielisko santehniķi”.”

Rokija ēna

Silvestrs Stallone bija autors un filmējās 1976. gada kases grāvējā "Rokijs", kas ieguva "Oskara" balvu kā labākā filma un būtībā pašu aktieri nakts laikā padarīja par zvaigzni.

foto: DUTCH... / BACKGRID/ Vida Press
Frenks un Silvestrs Stallones.

Jaunāko brāli, tagad 70 gadu veco Frenku, kurš pats ir aktieris un mūziķis (ierakstījis deviņus mūzikas albumus), tas esot mulsinājis: “Vienas dienas laikā viņš kļūst par pasaules fenomenu, un te esmu es, ar savu grupu dzīvojot 80 dolāru īres dzīvoklī Ņūdžersijā.”

Viņš nekad neesot jutis greizsirdību par Silvestra slavu un sasniegumiem vai to, ka dzīvo viņa ēnā, tomēr dusmīgs, ka viņa darbs netiekot nopietni uztverts: “Biju neapmierināts, ka neviens neskatījās uz manu darbu, ka tiesāja mani, pirms es varēju sevi pierādīt. Godīgi sakot, nedomāju, ka esmu kāda ēnā. Ja tā būtu bijis, es jau sen būtu beidzis censties.”

Uz brāļa mēteļa astes

Kolins Fērts jau kopš 80. gadiem ir slavens aktieris, kura “izlaušanās” bija Dārsija loma filmā "Lepnums un aizspriedumi" (2005).

foto: CAMERA PRESS/Joanne Davidson / Vida Press
Kolins Fērts.

Arī viņa mazais, septiņus gadus jaunākais brālis Džonatans mīl kino un ir bijis redzams filmās "Tālu no trokšņainā pūļa" (1998) un "Tēvs Brauns" (2013).

foto: Jonathan Hordle/Shutterstock/ Vida Press
Džonatans Fērts.

“Lai gan cilvēki zina, ka profesionāli jau ilgu laiku esmu strādājis, pastāv pieņēmums, ka es “izbraucu”, sēdēdams uz Kolina mēteļa astes. Neesmu pārliecināts, vai Kolina panākumi ir noderējuši vai otrādi, bet viedoklis, ka ir noalgojams kas Dārsija kungam līdzīgs, bet par mazāku algu, eksistē,” secinājis mazais brālis.

Radu būšana

“Es par aktrisi kļuvu nejaušības un kļūdas dēļ. Garais stāsts īsumā: kad man bija 18 gadu, biju jau pastrādājusi dažādus darbiņus. Kad māsa filmējās "Sejā ar rētu", es ieminējos, ka vēlos pamēģināt tēlošanu, jo visi citi darbi garlaiko,” pastāstīja Didī Feifere, kuras sasniegumi nav tik vareni kā sešus gadus vecākajai māsai Mišelai, tomēr viņas vārds filmu un seriālu titros ir bijis aptuveni 70 reižu.

Labākais brālis

“Ir trīs Franko brāļi,” Deivs Franko precizējis, ka ar brāli aktieri Džeimsu viņiem ir vēl viens radinieks aktieris.

foto: ISO/Sipa USA/ Vida Press
Deivs un Džeimss Franko.

“Toms ir par mani piecus gadus vecāks. Cilvēkiem, kuri ir mūs visus trīs satikuši, Toms Franko ir viennozīmīgs favorīts. Viņš ir labākais – skaistākais, jaukākais, lieliskākais. Mēs viņu paturam pie sevis, viņš ir mūsu mazais noslēpums.” No noslēpumainības viņam ir izdevies izkāpt, filmējoties brāļa Džeimsa režisētajā filmā "Katastrofu mākslinieks" (2017).

foto: action press/ Vida Press
Toms Franko.

Kā dvīnes

Bez šaubām, populārākā Kidmena ir "Oskara" balvas ieguvēja Nikola. Tomēr Austrālijā populāra ir arī otra Kidmena – trīs gadus jaunākā Antonija, kura filmējusies TV seriālos un šobrīd strādā par žurnālisti un TV raidījumu vadītāju.

foto: Alex Berliner/BEI/Shutterstock/ Vida Press
Antonija un Nikola KIdmenas.

“Sievietei māsa ir ļoti liela svētība, jo tā ir neizsakāma tuvība un drošība. Mēs esam gandrīz kā dvīnes, kuras kopā ir daudz pārdzīvojušas,” priecājas Nikola.