Slavenības
2022. gada 16. maijs, 06:59

Mūziķis Juris Kaukulis mākslinieces Patmalnieces burziņā ietērpjas kleitā

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Kad galerijā "Putti" izstādi atklāja māksliniece Elita Patmalniece, ar daudzkārtēju uzstāšanos visas dienas garumā klātesošos priecēja grupas "Dzelzs vilks" solists Juris Kaukulis. Un pat viņš tika saposts kleitā!

Grupas "Dzelzs vilks" solists Juris Kaukulis rokzvaigznes karjeras laikā sakrājis lērumu piedzīvojumu, bet tas, ka 52 gadu vecumā tiks ieģērbts kleitā, mūziķim pat sapņos nerādījās!

To paveica māksliniece Elita Patmalniece, kas populāro skatuves mākslinieku senās draudzības vārdā uzaicināja uzdziedāt savas jaunākās personālizstādes atklāšanas svinībās. Izstādes atklāšanā, kas ilga no pusdienlaika līdz pat vēlam vakaram, kur ar ziediem un dāvanām draugi un kolēģi ieradās sveikt Elitu, Kaukulis koncertēja vairākkārt.

Elitas Patmalnieces izstādes "Mirklis" atklāšana galerijā "Putti"

No 13. aprīļa mākslas galerijas "Putti" telpās skatāma latviešu laikmetīgās mākslinieces Elitas Patmalnieces personālizstāde "Mirklis".

gallery icon

Savu jaunāko veikumu – personālizstādi "Mirklis" – Patmalniece radījusi teju četrus mēnešus, un kopš gadumijas viņas dzīve faktiski noritēja galerijas "Putti" telpās. Kā zināms, pandēmijas ierobežojumu laikā galerija uz krietnu laiku tika slēgta, bet tās īpašniece Agita Putāne, kura pārcēlās uz dzīvi laukos, šim biznesam pielika punktu. Telpas viņa mīļuprāt piedāvāja nodot Elitas Patmalnieces rīcībā, un turpmāk, vismaz līdz šā gada rudenim, mākslinieces krāsainā “valstība” ar apgleznotajām sienām, griestiem un pat grīdu būs pieejama apmeklētājiem. Tur regulāri būs iespēja satikt autori, iedvesmoties, kā arī iegādāties viņas darbus – izšūtās gleznas, gleznojumus, kleitas, lietusmēteļus un traukus. Izstādes atklāšanā piedalījās daudzi sabiedrībā zināmi ļaudis, kas pateicās Elitai par košumu un prieku, ko viņa Vecrīgā ienesusi ar savu mākslu.