Slavenības
2022. gada 21. aprīlis, 06:10

Maiks Taisons izvirza dīvainu teoriju, ka bagātnieki nolaupa un medī bezpajumtniekus

Jauns.lv

Dīvaino teoriju par to, ka bagātnieki slepeni nolaupa bezpajumtniekus, sazāļo un tad savos īpašumos rīko šo cilvēku medības, bijušais bokseris Maiks Taisons izvirzīja, viesojoties Džo Rogana podkāstā un kopīgi smēķējot zāli.

Maiks Taisons var būt neapstrīdams pasaules čempions boksā, taču viņa dīvainā teorija, ka bagātnieki medī bezpajumtniekus sporta nolūkos, noteikti ir diskutabls jautājums.

foto: ddp/MHD / Avalon/Pacific Coast N / Vida Press
Maiks Taisons šā gada aprīlī.

Viesojoties Džo Rogana podkāstā un smēķējot marihuānu, Maiks Taisons apgalvoja, ka “patiešām tic”, ka bagātie nolaupa klaidoņus, lai tos pēc tam vajātu savos lielajos privātīpašumos un izklaidētos kā medībās. 99 procenti cilvēces par to gan neko nezinot un nenojaušot.

Pīpējot zāli un sēžot viens otram pretī pie Džo Rogana podkāsta galda, Maiks Taisons norādīja: “Lai ko tu domātu, ko viens cilvēks nodarījis citam - tas ir noticis. Lai kas tas būtu, tas tiešām ir noticis.”

foto: Jasen Vinlove-USA TODAY Sports/Sipa USA/ Vida Press
Džo Rogans.

“Kaut kad vēsturē?” – pārvaicāja Rogans.

“Jā, dažkārt šādas īpašās nometnes un citas lietas notiek,” turpināja Taisons. “Šiem cilvēkiem pieder zemes ar tūkstošiem hektāru, un tur nekas neaug.”

“Pareizi, dīvaini rančo, kur cilvēki veic rituālus un citus sū***,” Rogans iedrošināja sarunu biedru uz tālākām atklāsmēm.

“Var rasties vēlme pamedīt cilvēku,” bilda Taisons.

“Tas nav neiespējami,” lai gan šokēts par šādu sarunas pavērsienu, piekrita Rogans.

“Zinu, tāpēc es to saku,” turpināja bijušais bokseris.

“Es tev garantēju, ka kaut kur pasaulē ir bijis kāds, kurš kādam ir samaksājis, lai viņš nomedītu cilvēku,” sacīja Rogans. “Es varu galvot, ka tas [kādreiz] ir noticis!”

Šie vārdi pamudināja Taisonu sarunu biedram izklāstīt savu neparasto teoriju: “Tā notiek: viņi paņem bezpajumtniekus no ielas. Ievieto viņus tur, aizved uz kādu no šīm īpašajām slimnīcām.”

“Tad izņem no slimnīcas, pilnībā sazāļotus, aizved uz šiem lielajiem īpašumiem – “Pamedīsim!” – Bēdz!”

Maikam Taisonam pēc lidojuma ļoti sagribas ēst

gallery icon

Tad Rogans pieminēja Ričarda Konnela darbu “Visbīstamākā spēle” (“The Most Dangerous Game”) – īso stāstu, kas publicēts 1924. gadā par mednieku no Ņujorkas, kurš pats kļūst par medījumu. Viņu sāk medīt sporta nolūkos krievu aristokrātu privātajā salā Karību jūrā.

Taisons neatbildēja, vai ir lasījis šo darbu, tā vietā pajautāja Roganam, vai viņš zina “vienīgo iemeslu, kāpēc mēs medījam lapsu”.

“Kažoka dēļ?” – minēja Rogans.

“Lapsa ir vienīgā, kas izseko pēdas,” paskaidroja Taisons.

Eksperti zina stāstīt, ka lapsa mežā var sekot mednieka pēdām, skatoties, kur viņš gājis. Tieši tāpēc neesot ieteicams iet tuvumā putnu ligzdām, jo pēc tam kūmiņš tās atradīs. Lapsa varot arī sekot pa automašīnas iebrauktu ceļu, bet tiklīdz saodīs cilvēku, tā aizmuks. Ja lapsa sapratīs, ka cilvēks cenšas viņu piemuļķot, atdarinot ievainota putna balsi vai tamlīdzīgi, šo viltnieci medniekam nekad neizdosies pievilināt.

“Lapsu medības ir vienīgā izaicinošā vajāšana, viss pārējais ir pārāk viegli,” norādījis Maiks Taisons.  “Un viņi saka: ‘Lapsa ir vissaprātīgākais dzīvnieks, izmēģināsim cilvēku, paskatīsimies, cik viņš ir saprātīgs.’”

“Tieši tā!” piekritis Rogans.

“Viņi vēlas izzināt [cilvēka] saprāta iespēju robežas,” savas teorijas pamatojumu noslēdzis Maiks Taisons.