Slavenības
2022. gada 7. aprīlis, 11:02

Krievu humorists Svetlakovs ar anekdoti iz dzīves raksturo Krievijas iedzīvotāju būtību

Jauns.lv

Dzīve Krievijā ir kā braukšana vilciena vagonā. Tas tāpēc, ka šāda veida transportā, it īpaši, ja tas kursē vairākas dienas, var novērot visu – no laulībām līdz saduršanai, tā videointervijā izteicies krievu kinoaktieris Sergejs Svetlakovs.

Agresorvalsts pilsoņi neprot atzīt kļūdas vai uzņemties par tām atbildību. Tomēr ir momenti, kas precīzi raksturo krievu mentalitāti. Par to Svetlakovs pastāstīja intervijā Krievijas televīzijai, vēsta "Telegraph".

Mākslinieks dalījās ar īsu stāstu no savas dzīves, ko viņam pastāstīja draugs, kurš strādāja vilcienā par konduktoru, kas trīs dienu braucienos ceļoja pa Krieviju.

Pēc viņa teiktā, vienā no šiem braucieniem konduktors pieskrējis pie vagona vecākā un aizvedis viņu sev līdzi, lai parādītu klaju disciplīnas pārkāpumu.

"Atver vagona priekštelpas durvis, bet tur viss nosmērēts ar sūdiem. Viss, no augšas līdz apakšai," skaidroja Svetlakovs. "Un stāv vīrietis, viņam ir nolaistas bikses, pats nosmērējies ar sūdiem, viss brūns. Stāv un knapi turas kājās. Viņam saka: “Klau, ko tu dari?”, bet viņš atbild ar ģeniālu frāzi: “Pierādi, ka tas biju es.” Šajā situācijā tas ir arī viss, saproti? Tā arī ir daļa no mūsu mentalitātes," stāsta aktieris.

1977. gadā dzimušais Svetlakovs pazīstams kā komēdijšova “Nasha Russia” zvaigzne.

24. februārī, dienā, kad Krievija uzsāka pilna apmēra karu Ukrainā, Svetlakovs savā "Instagram" profilā ievietoja melnu bildi, pierakstot: "Nav vārdu vai par daudz". 

29. februārī viņš publicēja ierakstu, kur rakstīts: "Ļoti ceru, ka sarunas notiks tuvākajā laikā, viss tiks atrisināts mierīgā ceļā un šis murgs beigsies."

Spriežot pēc video, ko viņš 7. martā ievietoja savā "Instagram", Svetlakovs paliek Krievijā. "Visi brauc prom no Maskavas, bet mēs tikai ierodamies," viņš saka. Pēcāk viņš ievietojis ierakstus, kuros aicina savus fanus sekot viņam platformā "Telegram", jo vietni "Instragram" viņš vairāk izmantot nevarēs.

Kā ziņots, Maskavas tiesa atzinusi "Facebook", "WhatsApp" un "Instagram" māteskompāniju "Meta" par ekstrēmistisku organizāciju un aizliegusi visus tai piederošos sociālos tīklus. Tas bija kārtējais solis Maskavas centienos stingrāk kontrolēt informāciju, kas Krievijas pilsoņiem pieejama par Krievijas iebrukumu Ukrainā.