foto: REUTERS/SCANPIX
Brūsam Vilisam nopietnas veselības problēmas; aktieris nolēmis beigt karjeru
Aktieris Brūss Vilis Londonā, "Glass" pirmizrādē 2019. gada 9. janvārī.
Slavenības
2022. gada 30. marts, 20:42

Brūsam Vilisam nopietnas veselības problēmas; aktieris nolēmis beigt karjeru

Jauns.lv

Pasaules slavenais amerikāņu aktieris un kinoproducents Brūss Viliss veselības problēmu dēļ nolēmis beigt aktiera karjeru. Par to "Instagram" kontā paziņojusi Vilisa vecākā meita Rumera.

"Mēs kā ģimene vēlējāmies dalīties ar Brūsa apbrīnojamajiem atbalstītājiem - mūsu mīļotajam Brūsam ir veselības problēmas un nesen viņam diagnosticēja afāziju, kas ietekmē viņa kognitīvās spējas.

Tā rezultātā un ar lielu apdomu Brūss beidz karjeru, kas viņam nozīmējusi tik daudz

Šis ir patiešām izaicinošs laiks mūsu ģimenei, un mēs tik augstu vērtējam jūsu nepārtraukto mīlestību, līdzjūtību un atbalstu.

Mēs virzāmies tam cauri kā spēcīga ģimene un vēlējāmies informēt viņa fanus, jo zinām, cik daudz viņš jums nozīmē, tāpat kā jūs viņam.

Kā Brūss allaž saka: "Dzīvojiet pilnvērtīgi", un kopā mēs plānojam darīt tieši tā. Mīlestībā, Emma, Demija, Rumera, Skauta, Tallūla, Meibela un Evelīna," teikts "Instagram" ierakstā.

ASV Nacionālais veselības dienests afāziju definē kā gadījumu, kad "cilvēkam ir grūtības ar valodu vai runu".

"Parasti to izraisa smadzeņu kreisās puses bojājumi (piemēram, pēc insulta)," teikts Nacionālā veselības dienesta definīcijā. Tas ietekmē "četrus galvenos veidus, kā cilvēki saprot un lieto valodu", citiem vārdiem sakot, lasīšanu, klausīšanos, runāšanu un rakstīšanu vai rakstīšanu.

Afāziju var izraisīt galvas trauma, smadzeņu audzēji vai infekcijas. Nav skaidrs, kāpēc tieši Vilisam noteikta konkrētā diagnoze, vēsta "Sky News".

Aktieris Brūss Viliss dzimis 1955. gada 19. martā un šobrīd viņam ir 67 gadi.  

Viliss tēlojis lomas tādās pazīstamās filmās kā "Pēdējais skauts", "Nakts krāsa", "Lubene", "12 pērtiķi", "Piektais elements", "Šakālis", "Armagedons", "Sestais prāts", "Neievainojamais", "Visi deviņi jardi", "Grēku pilsēta" un daudzās citās.