foto: Twitter
"Turīgie no lodēm nebēg?" Soctīklu lietotāji steidz apspriest Latvijā no Ukrainas iebraukušu luksusa auto
Trakā pasaule
2022. gada 21. marts, 19:39

"Turīgie no lodēm nebēg?" Soctīklu lietotāji steidz apspriest Latvijā no Ukrainas iebraukušu luksusa auto

Jauns.lv

Soctīkla "Twitter" lietotāja @arctictruckers profilā ievietota fotogrāfija, kurā redzama luksusa klases "Mercedes" automašīna ar Ukrainas numura zīmi. Pie fotogrāfijas ieraksta autors vaicā: "Interesanti, vai Latvijā vispār kaut viens tāds ir bijis pirms ieradās bēgļi?" Uz to vairāki soctīkla lietotāji atbildēja, ka šīs automašīnas īpašnieks diez vai ieradies Latvijā, lai lūgtu pabalstu.

"Interesanti, vai Latvijā vispār kaut viens tāds ir bijis pirms ieradās bēgļi? MB W465 Brabus G700 Widestar. Cena no 240 000 līdz 500 000 EUR," teikts pie fotogāfijas. 

Pie fotogrāfijas "Twitter" lietotāji pievienojuši vairākus komentārus, norādot, ka nievājošai attieksmei šoreiz nav pamata. 

Lietotājs ar nosaukumu Matīss Jēkabsons raksta: "Jā bija. Manas sievas klientei. Bet klau... Tu esi jau otrais cilvēks, kurš pēdējo divu dienu laikā no mana nosacītā paziņu loka šādu postu liek. Vakar arī viena krievu meitene bija sašutusi par svaigu Audi RS7 ar UA numuriem. Kādēļ? Viņam taču pabalstu nevajag pat."

Armands: "Tāpēc, ka šī ir tipiska Krievbomžu domāšana kopš Ļeņina laikiem. Viņi paši to tautu tā selekcionējuši, turīgos un domātspējigos krustījot par gulagiem un nogalinot. Kas palika pāri, raksta šādas ziņas."

Juris Jāņadēls sacīja, ka "arī muktu ar dārgāko auto kas man būtu. Neatstās jau Kadirovam. Tam savu jau pietiek."

Jana Egle: "Jā, tas tikai apliecina, ka Ukraina pirms kara bija (un pēc tā atkal būs) plaukstoša, turīga valsts, kas attīstās. Darbīga, gudra tauta. Putins uzsāka ļaunu, iznīcinošu karu. Ar šo auto no tā varēja paglābt pāris ģimenes kopā ar izdzīvošanai nepieciešamo mantu minimumu."

Oļģerts Tipāns: "Vispār Ukraina "slavena" arī ar savu korupciju, tā ka ne visiem brabusi ar darbu nopelnīti, bet ne mums te šķirot un tiesāt. Ar to pēc kara viņiem pašiem jātiek galā, te viņi visi ir kara bēgļi."

Laima: "Sviests ar tiem skaudīgajiem, būtu priecājušies, varbūt pārnesīs uz Latviju kādu plaukstošu biznesu vai vismaz atstās naudu (ja bija likvīdi aktīvi) viesnīcās, restorānos, nodokļos. Kijeva normāla eiropeiska pilsēta, kur ekonomiskais tirgus bija kudī lielāks kā LV kopā."

foto: Twitter/Ekrānuzņēmums
foto: Twitter/Ekrānuzņēmums