Mārtiņš Ruskis un viņa kafijas bizness

Dziedātājs Mārtiņš Ruskis un viņa kafijas bizness.

gallery icon
Slavenības
2022. gada 21. marts, 11:11

Mūziķis Mārtiņš Kanters izbeidz savu kafijas biznesu - pelnīt ar to tomēr nespēja

Marta Martinsone

Jauns.lv

Mūziķis Mārtiņš Kanters, kas pirms diviem gadiem pievērsās kafijas tirgošanas biznesam, nu tam tomēr metis mieru.

Pirms diviem gadiem, kultūras dzīvei apstājoties, māksliniekiem bija jāmeklē jauni veidi, kā nopelnīt.

Dziedātājs Mārtiņš Kanters, iepriekš zināms kā Mārtiņš Ruskis, kopā ar sievu Žaneti atvēra mazu kafijas biznesiņu, kuru pat palīdzēja reklamēt sabiedrībā zināmi ļaudis. Mārtiņa īpaši veidotais baristas treilerītis jeb mobilā kafejnīca uz riteņiem pārsvarā atradās Olaines Mežaparkā. Bez pārvietojamā treilerīša Mārtiņam bija arī kafijas kiosks Jelgavā un internetveikals, kurā tika pārdotas ar kafiju saistītas lietas. Nu šo biznesu mūziķis pārtraucis pilnībā.

Mārtiņš Ruskis ar sievu Žaneti Dinsbergu

Mūziķis Mārtiņš Ruskis ar sievu Žaneti Dinsbergu, kuri apprecoties nomainījuši uzvārdu uz Kanters.

gallery icon

“Es finišēju ar visu, kas saistīts ar kafiju. Bizness nebija ienesīgs. Varēju runāt par apgrozījumu, bet ne peļņu. Uzņēmums nebija dzīvotspējīgs, ņemot vērā visas pieņemtās reformas nodokļu politikā. Šobrīd visu likvidēju, tirgoju arī kafijas treileri,” atklāj mūziķis.

Viņš uzsver, ka šo pāris gadu laikā kļuvis par īstu kafijas ekspertu un gūtā pieredze uzņēmējdarbībā esot gana noderīga. Bez darba Mārtiņš nav palicis, jo aizvien turpina strādāt Latvijas Radio 2, kā arī koncertēt kopā ar maestro Raimondu Paulu. Tāpat, protams, artavu vēl ienes darbiņi korporatīvajos pasākumos.

Mārtiņš Ruskis šovā „OKartes skatuve”

gallery icon