foto: VIA REUTERS
Aktieris Šons Penns par tikšanos ar Zelenski: "Viņš šim ir dzimis, es biju bezgala pārsteigts"
Aktieris un režisors Šons Penns Ukrainā
Kino
2022. gada 7. marts, 16:30

Aktieris Šons Penns par tikšanos ar Zelenski: "Viņš šim ir dzimis, es biju bezgala pārsteigts"

Jauns.lv

Amerikāņu aktieris un režisors Šons Penns intervijā telekanālam CNN pastāstīja par saviem iespaidiem pēc divām tikšanās reizēm ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski.

Penns, kurš par Krievijas agresiju pret Ukrainu iepānojis uzņemt filmu, pastāstīja, ka ar Zelenski ticies dienu pirms iebrukuma un kara pirmajā dienā.

"Es nezinu, vai viņš saprot, ka ir dzimis šim visam. Bija skaidrs, ka es drosmes, cieņas un mīlestības ziņā, kas strāvo no šī vīrieša un veida, kādā viņš apvienojis šo valsti, sajutu kaut ko tādu, kas mūsdienu pasaulei ir jauns," saka Penns, kurš pēc tikšanās ar prezidentu bijis "bezgala pārsteigts".

"Es nezinu, vai lidojumu aizlieguma zonas izraisīs kodolkaru. Bet es zinu, ka mums šobrīd ir jāiegulda viss, kas mums ir, lai atbalstītu ukraiņus un Zelenski. Pretējā gadījumā mums nebūs likumīgu atmiņu par to, kas Amerika cer būt," viņš komentēja ASV lomu konfliktā, norādot, ka, viņaprāt, karš Ukrainā tik ātri nebeigsies.

Zināms, ka Penns pēc kara sākuma no Ukrainas izceļojis caur Poliju. Uz robežas viņš iestrēdzis milzu sastrēgumā, tāpēc izkāpis no sava īrētā transportlīdzekļa un robežu šķērsojis kājām.

Robežu viņš šķērsojis kopā ar vēl tūkstošiem ukraiņu, kuri, bailēs par savu dzīvību, pameta valsti: "Es neredzēju, ka viņi līdzi sev ņemtu bagāžu. Viņi visi tic, ka atgriezīsies! Mums bija iespēja pamest savu automašīnu, bet daudzi spēkrati bija iestrēguši dienām ilgi. Mēs redzējām labi pārtikušus cilvēkus, atstājam darbus un bankas kontus, lai bēgtu no savas valsts. Tā ir viņu jaunā realitāte."

Jaunākajam par Krievijas iebrukumu Ukrainā seko līdzi Jauns.lv teksta tiešraidē.