Nedēļu pirms nāves Žanna Friske vairs nav atpazinusi savu dēlu
Lai saudzētu viņas mīļā dēla psihi, bērnam mātes nāvi neļāva piedzīvot. Atvadas no mirušās dziedātājas Žannas Friskes notiks 18. jūnijā.
Slavenības
2015. gada 16. jūnijs, 14:42

Nedēļu pirms nāves Žanna Friske vairs nav atpazinusi savu dēlu

Jauns.lv

Pāragri mirušās Krievijas dziedātājas Žannas Friskes tuvinieki atklājuši, ka nu jau pēdējos piecus mēnešus ārsti attiekušies dziedātāju ārstēt un brīdinājuši, ka laiks sagatavoties pašam sliktākajam.

Dziedātājas māsa, 29 gadus vecā Natālija Friske Krievijas preses izdevumam “LifeNews” stāstīja, ka pēdējos mēnešos ar smadzeņu vēzi slimās Žannas Friskes veselības stāvoklis strauji pasliktinājies, bet mediķi likuši tuviniekiem samierināties, ka cerību uz izveseļošanos vairs nav.

“Pēdējos piecos mēnešos Žannas stāvoklis pasliktinājās, viņa bieži zaudēja samaņu. No viņas attiecās visi ārsti. Par Žannu rūpējos tikai es un mamma,” atklāja bēdu sagrauztā Natālija, sakot, ka arī apteksne, kuru ieteica viena no Maskavas slimnīcām, smagi slimo Friski pametusi likteņa varā. “Viņa likās iejūtīga sieviete, taču, pabijusi pie mums tikai vienu nakti, vienkārši aizgāja. Turklāt atstājot Žannu pilnīgi vienu. Mamma Žannu atrada, guļot ar seju uz spilvena un gandrīz nosmakušu.”

Žannas Friskes ģimenes draugi tagad stāsta, ka pirms diviem mēnešiem mediķi likuši noprast, ka dziedātājas dzīve var aprauties kuru katru brīdi, tāpēc ieteikuši tuviniekiem palikt kopā ar viņu. Arī Žannas Friskes tēvs Vladimirs Friske radiostacijai “Комсомольская правда”, atklāja, ka viņa meita pēdējos trīs mēnešus ik pa laikam ieslīgusi komā, taču ģimene to slēpusi. Bet nedēļu pirms nāves Friske vairs nav atpazinusi savus tuvākos.

Žanna Friske nomira 15. jūnijā pulksten 22.30 savā Piemaskavas mājā. Kopā ar dziedātāju bija viņas vecāki, māsa un labākā draudzene Olga Orlova. Savukārt Friskes dzīvesbiedrs televīzijas raidījumu vadītājs Dmitrijs Šepeļovs kopā ar mazo dēliņu Platonu tobrīd atradās Bulgārijā – viņi turp devās divas dienas pirms Žannas nāves, jo ģimene nevēlējās, lai mazais Platons būtu traģēdijas liecinieks. Tagad Šepeļovs atgriezies Maskavā, lai sagatavoties dzīvesbiedres bērēm, kas notiks ceturtdien, 18. jūnijā, Maskavā, Nikolo-Arhangeļskas kapsētā. Savukārt mazais Platons vēl kādu laiku uzturēsies Bulgārijā, jo tā ģimene centīsies pasargāt viņa psihi.

Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmumi no video, instagram.com, no izdevniecības Rīgas viļņi arhīva