foto: Ekrānuzņēmums / FOX 13 News Utah
Pateicoties Covid-19, atrasts amerikānis, kurš viltoja savu nāvi, lai izvairītos no apsūdzībām par seksuālu noziegumu
Trakā pasaule
2022. gada 15. janvāris, 19:33

Pateicoties Covid-19, atrasts amerikānis, kurš viltoja savu nāvi, lai izvairītos no apsūdzībām par seksuālu noziegumu

Jauns.lv

Amerikānis Nikolass Rossi, kurš 2020. gadā viltoja savu nāvi pēc apsūdzībām par izvarošanu ASV štatā Jūtā, atrasts Glāzgovas slimnīcā, kur ievietots Covid-19 dēļ, vēsta "The New York Times".

Decembrī pēc sasirgšanas ar koronavīrusu 34 gadu vecais Rossi tika ievietots slimnīcā Skotijā, kur viņš uzdevās par Artūru Naitu. Medicīnas darbinieki neko nenojauta par vīrieša patieso identitāti.

Skotijas policija paziņoja, ka 13. decembrī aizturējusi Rossi saskaņā ar starptautisku aresta orderi.

ASV varas iestādes apstiprinājušas, ka Rossi, uzturoties Rodailendas štatā, bija pazīstams kā Nikolass Alaverdians. Tur viņš bija iesaistījies vietējā politikā un aktīvi kritizēja štata bērnu labklājības sistēmu. Vīrietis tika vainots par 2008. gadā nodarītu seksuālu noziegumu Jūtā, ASV. Izmeklētājiem ir aizdomas, ka viņš ir saistīts ar vēl vienu izvarošanas gadījumu Ohaio štatā. 

ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) bija izdevis oderi viņa aizturēšanai saistībā par sava audžutēva apkrāpšanu. Apsūdzētais sava radinieka vārdā bija izveidojis vairākas kredītkartes un radījis parādus vairāk nekā 200 tūkstošu ASV dolāru apmērā.

Vairākas identitātes un nāves viltošana

Vīrietis 2019. gadā ASV medijiem sacīja, ka viņam ir atlikušas dažas nedēļas līdz nāvei, pamatojot to ar vēlīnās stadijas Ne-Hodžkina limfomu jeb limfātiskās sistēmas vēzi. 2020. gada februārī vairāki mediji ziņoja par viņa nāvi pēc tam, kad kāda sieviete, kas uzdevās par viņa sievu, zvanīja vairākiem plašsaziņas medijiem un ziņoja, ka viņš ir miris no vēža, mudinot uzrakstīt nekrologu.

Nekrologā tika paziņots, ka viņa pelni izkaisīti jūrā. Viņš tika raksturots kā “karotājs, kas divus gadu desmitus cīnījies frontes līnijās” par bērnu tiesībām.

Izmeklēšanā atklājies, ka vīrietis izmantojis daudzas identitātes, saucot sevi par Nikolasu Alaverdianu, Nikolasu Edvardu Rossi, Nikolasu Alahverdianu-Rossi, Niku Alanu, Nikolasu Braunu, Arturu Braunu vai Arturu Naitu.

Krāpnieku izdos ASV

Kā norādīja Jūtas apgabala advokāts Deivids Līvits, lai vīrieti izdotu ASV, sākumā nepieciešams tiesai Skotijā pierādīt, ka slimnīcā ievietotais Arturs Naits patiesībā ir Nikolass Rossi. “Tas prasīs kādu laiku, bet mēs to labprātīgi darīsim, jo mūsu upuris Jūtā ir izjutis ciešanas pēdējos 13 gadus.”

“Man nav ne jausmas, ko viņš darīja Skotijā, pirms nonāca slimnīcā Covid-19 dēļ.”

“Policija ir norādījusi, ka viņš ir mainījis savu stāstu un identitāti vairākas reizes. Policija centās viņu noķert, bet viņiem tas neizdevās. Viņu noķēra Covid.”