foto: REUTERS/SCANPIX
Aktieris Džeks Nikolsons dzīvo savas "bēdīgās pēdējās dienas", apgalvo avots
Slavenības
2021. gada 28. decembris, 16:08

Aktieris Džeks Nikolsons dzīvo savas "bēdīgās pēdējās dienas", apgalvo avots

Jauns.lv

Populārais amerikāņu aktieris Džeks Nikolsons savas veselības dēļ pēdējā laikā vairs nepamet savu māju, vēsta "Express".

84 gadus veco aktieri kopj viņa dēls un meita. Kā "Radar" pastāstījusi Nikolsonam tuvu stāvoša persona, zvaigzne dzīvo savas "bēdīgās pēdējās dienas" savā Losandželosas savrupmājā. Pēc avota teiktā, Nikolsonam ir demence.

"Fiziski viņam ir labi, bet viņa prāts pazūd. Ir patiešām skumji redzēt, ka tik ļoti talantīgs aktieris kā Džeks nonāk šādā stāvoklī."

Avots arī norādījis, ka aktieris tagad kompensē iepriekš zaudēto laiku ar ģimeni.

foto: USA Today Sports
2020. gada janvāris. Nikolsons apmeklē "New York Knicks" un "Los Angeles Lakers" spēli.

Demence ir smadzeņu darbības traucējumi, kas izsauc neatgriezeniskus, pieaugošus un daudzpusīgus kognitīvo jeb prāta funkciju traucējumus, kuru rezultātā rodas atmiņas, valodas, vizuāli telpiskās izjūtas, prasmju un spriešanas spēju izmaiņas. Kognitīvie traucējumi sākotnēji ir viegli un var
tikt sajaukti ar normālu novecošanas procesu. Taču ar laiku tie var kļūt smagāki un kombinēties ar dažādas intensitātes personības un uzvedības izmaiņām, ierobežojot un apgrūtinot ikdienas aktivitātes, salīdzinājumā ar iepriekšējo dzīves
periodu.

Džeks Nikolsons ar dēlu Reimondu

Džeks Nikolsons ar dēlu Reimondu devies vērot savas iecienītās komandas „Lakers” spēli.

gallery icon

Leonardo di Kaprio un Džeks Nikolsons filmā „The Departed”

gallery icon

Biežākie demences veidi ir Alcheimera slimība un smadzeņu asinsrites traucējumu izraisīta jeb vaskulāra demence. Psihes funkciju izmaiņas visbiežāk ir neatgriezeniskas, bet, saņemot ārstēšanu, ir iespējams palēnināt psihes funkciju pavājināšanos un kontrolēt slimības simptomus.