foto: Publicitātes foto
Konkursa "Ineses Galantes talanti" fināls notiks tiešsaistē
Mūzika
2021. gada 6. decembris, 13:59

Konkursa "Ineses Galantes talanti" fināls notiks tiešsaistē

Jauns.lv

Latvijā prestižā mūzikas konkursa "Ineses Galantes talanti" organizatori, žūrija un dalībnieki gatavojas finālam. Šogad saspringtās epidemioloģiskās situācijas dēļ tas notiks tiešsaistē. Nedēļas laikā tiks rūpīgi caurskatīti visi finālistu video priekšnesumi, kas ir ierakstīti īpaši radošo sacensību fināla posmam, un uzvarētāji tiks paziņoti pēc 12.decembra.

"Šogad pirmo reizi visā konkursa laikā esam spiesti finālu organizēt tiešsaistē. Šis laiks kopumā ir neparasts māksliniekiem un mūziķiem, un mēs visiem spēkiem cenšamies palīdzēt viens otram un meklēt pilnveidošanās un meistarības attīstīšanas iespējas. Konkursa žūrija nepacietīgi gaida mūsu finālistu video priekšnesumus, lai novērtētu viņu pūles un noteiktu labākos no labākajiem. Vēlam visiem veiksmi un radošus panākumus," stāsta konkursa patronese, operdziedātāja Inese Galante.

2021.gada konkursa uzvarētājiem organizatori un pasākuma partneri ir sagatavojuši vērtīgas un prestižas balvas.

Šogad pirmo reizi konkursa mūza un dibinātāja Inese Galante ir iedibinājusi īpašu personisko balvu, kas tiks piešķirta trīs finālistiem.

Konkursa partneris – labdarības fonds "VIVAT Future" – sniegs tiešu, būtisku atbalstu talantīgiem mūziķiem un izpildītājiem, kuriem ir visvairāk nepieciešams materiāls atbalsts mūzikas instrumentu iegādē vai meistarklašu apmaksā.

Tāpat viens no konkursa "Ineses Galantes talanti" vokālistiem iegūs unikālu iespēju - tiesības pretendēt uz Zviedrijas labdarības fonda "Anders Wall Foundation" grantu, kas katru gadu tiek piešķirts jaunajiem vokālistiem. Atbalstu konkursam sniedz arī ilggadējs Ineses Galantes fonda partneris - Nākotnes Atbalsta fonds.

foto: Publicitātes foto

Konkursa "Ineses Galantes talanti" žūrijā darbojas pieredzējuši pedagogi un profesionāli mūziķi:

  • kontrtenors Sergejs Jēgers;
  • mūzikas pedagoģe un politiķe Dagnija Staķe;
  • komponists, diriģents, Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijas Orķestra diriģēšanas katedras vadītājs, profesors Andris Vecumnieks;
  • Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra vijolniece, asociētā profesore, Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijas Stīgu instrumentu katedras vadītāja, Tereze Zīberte – Ijaba;
  • Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolas direktors, saksofonists Ainars Šablovskis;
  • pianists, Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijas Klavieru katedras asociētais profesors Toms Ostrovskis.

Žūrijas priekšsēdētāja – konkursa patronese, Trīszvaigžņu ordeņa kavaliere, operdziedātāja Inese Galante.

Aktuālo informāciju meklējiet konkursa oficiālajā lapā sociālajā tīklā "Facebook".