foto: Publicitātes
Jaunu albumu izdod Latvijas jaunā hiphopa zvaigzne March
March.
Mūzika
2021. gada 4. novembris, 11:11

Jaunu albumu izdod Latvijas jaunā hiphopa zvaigzne March

Jauns.lv

Savu otro studijas albumu "The Super Extra More Experience" izdevis pašmāju hiphopa mākslinieks March (Martins Simpermanis). Albuma vienas dziesmas radīšanā piedalījies arī ASV repa supergrupas "Jurassic 5" dalībnieks Akil The MC.

Vienlaikus ar albuma iznākšanu March klausītāju un skatītāju vērtējumam nodevis arī videoklipu dziesmai "I.O.Y.A.", kas ir otrais singls no jaunā albuma.

March ir viens no retajiem latviešu reperiem, kurš izpilda dziesmas angļu valodā, viņš ir arī izpelnījies pasaulē zināmu hiphopa izpildītāju atzinību. 2021. gadā amerikāņu reperis Redman vienu no March dziesmām - "The Man” - iekļāva savā miksteipā "Come Get It Playlist”, bet Akil The MC no amerikāņu repa supergrupas “Jurassic 5”, novērtējot jaunā repera talantu, piedalījies jaunā albuma dziesmā “Quarantine Rhyme Scheme”.

Būdams vien 19 gadu vecs, March jau ir izdevis divus studijas albumus un koncertos iesildījis starptautiski atzītus māksliniekus: GZA no Wu-Tang Clan (ASV), AK-47 (Krievija), Masta Ace (ASV), Blabbermouf (NL) un Afu-Ra (ASV).

Albumā “The Super Extra More Experience”, kurā iekļautas deviņas dziesmas un trīs skiti, March aizskar tādas ikvienam tuvas tēmas kā mīlestība, nauda, bailes, dusmas, cieņa. “Sevišķi apdomāta nenopietnība būtu vislabāk raksturojošie vārdi šim albumam. Ar humoru es neesmu uz jūs, tāpēc to albumā var atrast teju katrā dziesmā. Tajā pašā laikā jāsaka, ka albums ir neapšaubāmi pamācošs. Tiesa, ne ar dzīves gudrībām, jo tādam nolūkam kalpo grāmatas,” par savu jauno albumu stāsta March, norādot, ka albuma dziesmās saklausāmas līdz šim Latvijas hiphop mūzikā nedzirdētas repa manieres.

March dziesma “I.O.Y.A.”, kurai līdz ar albuma iznākšanu publiskots arī videoklips, ir ironiska mākslinieka refleksija par hiphopa mūzikas žanrā notiekošo mūsdienās, kad nereti interneta lietotāju patērētā satura tendences negatīvi ietekmē izpildītāju skaņdarbu saturu, kvalitāti un noved līdz absurduma robežai. Dziesmas videoklipu veidojuši Reinis Kalniņš (kamera) un Marks Landmanis (video montāža).