foto: AP/Scanpix
Rokgrupa “Rolling Stones” ierauta skandālā dziesmas dēļ
Rokgrupas "Rolling Stones" koncerts Pitsburgā, ASV.
Mūzika
2021. gada 14. oktobris, 11:47

Rokgrupa “Rolling Stones” ierauta skandālā dziesmas dēļ

Jauns.lv

Leģendārā rokgrupa “Rolling Stones” no ASV koncerttūres repertuāra izņēmusi dziesmu “Brown Sugar”, kuras teksts vēsta par verdzību un melnādainu sieviešu seksuālu izmantošanu, ziņo CNN.

Grupas līderis Miks Džegers laikrakstam “Los Angeles Times” paziņojis, ka grupa uz nenoteiktu laiku ir pārtraukusi dziesmas atskaņošanu.

“Kopš 1970. gadiem mēs katru vakaru spēlējām “Brown Sugar”, tāpēc reizēm aizdomājamies: “Mēs šo dziesmu pagaidām izņemsim un paskatīsimies, kas notiks tālāk”,” laikrakstam stāstīja Džegers.

Grupas ģitārists Kīts Ričardss nesaprot, kādēļ sabiedrībā izvērsušās tik plašas diskusijas par dziesmu. “Vai tad viņi nesaprot, ka šī dziesma ir par verdzības šausmām? Viņi cenšas to “norakt”. Šobrīd es negribu nonākt konfliktos ar visiem šiem ***, bet es ceru, ka mēs spēsim atdzīvināt dziesmas krāšņumu,” viņš stāstīja laikrakstam.

1971. gadā izlaistās dziesmas “Brown Sugar” sākuma rindas vēsta par sievieti, kas tiek pārdota verdzībā un seksuāli izmantota. Nosaukums, tulkojumā “brūnais cukurs” attiecināts uz melnādainām sievietēm.

1995. gadā Džegers žurnālam “Rolling Stone” atzinās, ka šobrīd šādu dziesmu vairs nesarakstītu. “Es droši vien pats sevi cenzētu,” viņš stāstīja.

Grupa šobrīd ir savā “No Filter” Ziemeļamerikas tūrē, kas ieplānota līdz novembrim. Šī ir pirmā tūre grupai kopš bundzinieka Čārlija Votsa nāves.