foto: Rojs Maizītis
No darba atlaistā aktrise Sigita Pļaviņa iesūdzējusi Liepājas teātri tiesā
Sigita Pļaviņa.
2021. gada 9. oktobris, 23:49

No darba atlaistā aktrise Sigita Pļaviņa iesūdzējusi Liepājas teātri tiesā

Jauns.lv

No darba atlaistā Liepājas teātra aktrise Sigita Pļaviņa iesūdzējusi teātri tiesā, no tā vēlas piedzīt desmit tūkstošus eiro, ziņo portāls "liepajniekiem.lv", atsaucoties uz reģionālā laikraksta "Kurzemes Vārds" publicēto informāciju.

Lietu gan Kurzemes rajona tiesa vēl nav sākusi skatīt, jo Pļaviņa lūgusi vairāk laika, lai sagatavotos tiesas sēdei, iesniegtu pretpierādījumus par Liepājas teātra paskaidrojumā minētajiem argumentiem, kā arī, lai noslēgtu vienošanos ar zvērinātu advokāti par juridiskās palīdzības sniegšanu tiesā, vēsta liepajniekiem.lv.

Tiesa lēma lietas izskatīšanu atlikt uz 4. novembri, vienlaikus vēršot uzmanību, ka abām pusēm ir iespēja noslēgt izlīgumu.

Pļaviņa "Kurzemes Vārdam" pauda, ka ir gatava sarunām ar Liepājas teātri un viņa labprāt izlīgtu. "Bet man ir savi noteikumi," sacīja aktrise. Jautāta, cik lielu morālā kaitējuma atlīdzību viņa vēlas no teātra saņemt, Pļaviņa pagaidām to atturējās atklāt, bet laikraksta rīcībā esošā informācija liecina, ka prasības pieteikumā minēti 10 tūkstoši eiro.

Jauns.lv jau vēstīja, ka pēc atteikšanās pildīt valdes rīkojumus Liepājas teātris pārtraucis darba attiecības ar aktrisi Sigitu Pļaviņu.

"Esmu atbrīvota no darba Liepājas teātrī! Dīvainas sajūtas pēc 29 nokalpotiem gadiem! Bet mīlestība manā sirdī paliek...," tā sociālās saziņas tīklā "Facebook" iepriekš vēstīja aktrise.

Liepājas teātra valdes priekšsēdētājs Herberts Laukšteins iepriekš portālam Jauns.lv apstiprināja, ka darba atiecības ar aktrisi izbeigtas:"Ja cilvēks nenāk uz darbu un atsakās pildīt valdes rīkojumus, tad mums kaut kā ir jāreaģē. Valdei ir jāatskaitās Liepājas domei par izlietoto nodokļu maksātāju naudu. Un, ja visi strādā, bet kāds cilvēks nestrādā un atsakās to darīt vai pieprasa neadekvātu milzīgu naudas summu, tad man ir jāreaģē."

Tā kā Pļaviņa nav vakcinējusies, viņai, pēc Laukšteina vārdiem, sagādāts darbs atbilstīgi izglītībai un kvalifikācijai – lasīt latviešu tautas pasakas un Annas Brigaderes Anneles stāstus.

"Tas bija domāts tam, ja nu Liepājas teātris atkal aiziet lokdaunā, tad būs ko rādīt skatītājiem. Sigitai bija dots šāds uzdevums – lai viņa neapdraudētu citus un arī pati netiktu apdraudēta ar vīrusu. Eksistē Ministru kabineta noteikumi, pēc kuriem mēs vadāmies. Bet aktrise no šī piedāvātā darba atteicās," stāstīja Laukšteins.

Arī pati Sigita Pļaviņa "Kas Jauns Avīzei" iepriekš apstiprināja notikušo: "Man nesaprašanās ar teātra direktoru Herbertu Laukšteinu ilgst jau trīspadsmit gadus, bet šobrīd samilza konflikts par vakcināciju. Šovasar man bija paredzēts koncerts topošās teātra Mazās zāles pagalmā ar Imanta Kalniņa teātra dziesmām "Akāciju palags" – no dalības tajā mani noņēma vakcinācijas dēļ. Izpalika arī šajā sezonā paredzētā loma izrādē "Teātris" pie režisores Lauras Grozas. Es pateicos saviem skatītājiem par ārkārtīgi lielo atbalstu, par mīlestību, kuru izjūtu tieši tagad. Feisbukā man cilvēki raksta, arī privātas vēstules, telefonā vēstules. Es visiem saku milzīgu paldies, tas man dod spēku. Un gribu visus nomierināt – man ir ko darīt. Man ir koncerti, keramika, tagad arī māja, dārzs. Darba ir pilnas rokas. Es ļoti pozitīvi skatos nākotnē, jo zinu, ka mani gaida jauni izaicinājumi. Esmu radošs cilvēks, nekad nestāvu uz vietas un neiesūnoju tikai vienā teātrī," saka Pļaviņa.