Slavenības
2021. gada 15. septembris, 07:20

Vai princis Endrū gatavs atkal precēt Sāru Fērgusoni?

Jauns.lv

Tagad, kad princis Endrū ir ierauts skaļā skandālā un viņa nākotne karaļnamā ir neskaidra, vislielāko atbalstu princim sniedz šķirtā sieva Jorkas hercogiene Sāra Fērgusone. Viņa pavadīja savu bijušo vīru arī brīvdienās pie karalienes vien nepilnas 24 stundas pēc skandalozās tiesas prāvas sākšanās, kurā princi apsūdz 20 gadus senos dzimumnoziegumos. Pēdējā laikā Endrū un Sāra aizvien biežāk uzturas kopā. Vai tas varētu liecināt, ka pāris ir gatavs otro reizi vienot savas dzīves laulības saitēm?

Prinča Endrū un Sāras Fērgusones kāzas

gallery icon

Princis Endrū un Sāra Fērgusone bija bērnības draugi vēl ilgi pirms tā, kad viņiem izveidojās romantiskas attiecības. Intervijā pēc saderināšanās 1986. gadā princis izteicās: “Mēs esam pazīstami no četru vai piecu gadu vecuma, bet tā īsti pamanījām viens otru samērā nesen.” Viņš paturpināja: “Mēs atkal satikāmies 1983. gadā mājas ballītē un pēc tās kļuvām par ļoti labiem draugiem.” Kad nākamajai Jorkas hercogienei vaicāja, kas viņai patīk princī, Sāra atbildēja: “Asprātība, šarms… izskats.” Atbildot uz to pašu jautājumu, Endrū sacīja: “Tas pats.. un vēl rudie mati.”

Sāra Fērgusone, karaliene un princis Filips

gallery icon

Princis Endrū savai izredzētajai pasniedza saderināšanās gredzenu ar ekskluzīvu Birmas rubīnu. Apburtais līgavainis gredzenu bija dizainējis pats. Galveno dārgakmeni ieskāva desmit mazāki lāses veida briljantiņi. Bija nepārprotami skaidrs, ka Endrū izvelējies ugunīgo dārgakmeni, jo tas saskanēja ar izredzētās izteiksmīgo matu krāsu. Viņu kāzas bija greznas, taču laulībā iestājās krīze jau drīz pēc kāzām. Endrū ar sievu kopā pavadīja tikai aptuveni 40 dienas gadā, jo tolaik dienēja Karaliskajā flotē.

Draudzenes. Princese Diāna un Sāra Fērgusone

gallery icon

Kā Sāra pastāstīja intervijā žurnālam “Harper’s Bazaar” – “visu pirmo grūtniecību viņa pavadījusi viena”. Fērgija papildināja, ka “Endrū dabūjis 10 dienu atvaļinājumu” pēc tam, kad 1988. gadā bija piedzimusi viņu pirmā meita princese Beatrise. 1992. gadā atklātībā nāca bēdīgi slavenais Fērgijas kāju pirkstu skūpstīšanas skandāls. Sāra bija pieķerta pie baseina maigojamies ar savu “finanšu padomnieku” Džonu Braienu.

foto: Vida Press
Sāras Fērgusones dēka brīvdienās Sentropēzā 1992. gadā.

Tas sašūpoja britu monarhiju un pāris izšķīrās. Četrus gadus vēlāk Jorkas hercogi šķiršanos nokārtoja oficiāli. Endrū un viņa bijusī sieva meitas audzināja kopā un aizvien saglabāja sirsnīgu draudzību. Arī meitas savulaik atzinušas, ka viņām esot paši draudzīgākie šķirtie vecāki, kādi vien var būt. Ņemot vērā brīnišķīgās attiecības un pēdējā laika notikumus, daudzi uzskata, ka Endrū varētu vēlreiz bildināt Sāru.

Varētu sekot otrās kāzas

Amerikānietes Virdžīnijas Džufres uzsāktā tiesas prāva, kurā sieviete apsūdz princi Endrū izvarošanā, ir milzu pārbaudījums viņa nākotnei karaļnamā. Runā, ka princis Viljams esot noraizējies par skandālu, kurā iesaistīts onkulis. Arī citi uzskata, ka Endrū nākotne karaliskajā ģimenē labākajā gadījumā ir sarežģīta. Neraugoties uz to, Sāra Fērgusone ir līdzās bijušajam vīram. Nesenā intervijā viesojoties Polijā, Jorkas hercogiene izdevumam “Polsat News” komentējusi savu pieķeršanos šķirtajam vīram. “Es izteicu apņemšanos, kuru vienmēr pildīšu,” viņa norādīja. “Cilvēki saka: tu taču esi šķīrusies. Esmu izšķīrusies, bet ne šķīrusies… viņi nezina, kā es jūtos.” Pēc tam viņa apņēmīgi piebilda: “Šķiršanās ir viena lieta, bet mana sirds ir mans zvērests, mans pienākums.”

Jorkas hercogienes Sāras Fērgusones leģendārā somiņa

Jorkas hercogienei Sārai Fērgusonei 14 gadus viena un tā pati somiņa.

gallery icon

Šā gada 10. septembrī izdevums “Vanity Fair” rakstīja, ka arī princis Endrū nav vienaldzīgs pret savu bijušo sievu. “Sāra un Endrū pēdējā gada laikā ir bijuši tuvāki nekā jebkad agrāk,” žurnālam norādīja kāds vārdā nenosaukts pāra paziņa. “Viņi joprojām ļoti mīl un rūpējas viens par otru, un pandēmijas laikā dzīvo kopā.”

“Tas ir kaut ko atjaunojis, un es redzu otrās kāzas, ja viss notiks pēc Endrū prāta,” papildinājis zinātājs.