"Gribēju aizsūtīt šprotes, bet pastā teica, ka nedrīkst..." Jolandai Suvorovai sāp sirds par dzimto Ukrainu
Kolorītā artiste Jolanda Suvorovu tuviniekiem uz Ukrainu gribējusi aizsūtīt šprotes, bet pastā ziņoja, ka pārtiku uz Ukrainu nedrīkst sūtīt.
Slavenības
2015. gada 3. augusts, 07:17

"Gribēju aizsūtīt šprotes, bet pastā teica, ka nedrīkst..." Jolandai Suvorovai sāp sirds par dzimto Ukrainu

Jauns.lv

Lai gan kolorītā dāma Jolanda Suvorova par savu Dzimteni sauc Latviju, pasaulē viņa nākusi Ukrainas pilsētā Harkovā. „Esmu pa pusei latviete, pa pusei ukrainiete,” atzīst Jolanda, un pauž, ka tas, kas notiek Ukrainā, ļoti sāpina viņas sirdi.

„Mamma nāca no Ludzas, bet tētis no Harkovas. Bija iepazinušies Rīgā, kad tēvs bija atbraucis viesizrādēs, mamma filharmonijā strādāja par pianisti. Satikās un iemīlējās, kaut mamma slikti saprata krievu valodu,” teic Jolanda.

Suvorovas vecāki pa bijušo Padomju Savienību braukāja uzstādamies, un tūres ilga pat 11 mēnešus. Vienā no tām, esot Harkovā, pasaulē nāca arī Jolanda. „Viņiem bija krāšņi priekšnesumi. Mamma grupā darbojās kā pianiste, tētis – dejotājs un ģitārists, kā arī kolektīva mākslinieciskais vadītājs. Ar viņiem pa savienību braukāju līdz pat skolas vecumam.,” atminas populārā brīvdabas izrāžu aktrise.

Viņas brālēns Jurijs aizvien dzīvo un strādā Ukrainā, un Jolanda regulāri ar viņu sazinās, lai uzzinātu, kā tuviniekiem klājas karadarbības nomocītajā zemē. „Tur nekad vairs nebūs tās Ukrainas, kas bija. Viss ir izpostīts. Paldies Dievam, Kijevā situācija ir mierīga, bet tāpat jau viegli tur neiet. Gribēju aizsūtīt šprotes, bet pastā man paziņoja, ka nedrīkst uz Ukrainu pārtiku sūtīt. Varot sūtīt kosmētiku un kaut ko tamlīdzīgu. Vaicāju, vai tad nezināt, kāda Ukrainā ir situācija, ka cilvēki varbūt ir badā? Neko, darbiniece tikai rausta plecus,” izbrīnu pauž Jolanda.

Kasjauns.lv / Foto: publicitātes