Horens, Linda Leen, Shipsi un citi "Piena svētkos". FOTO
„Piena svētku” galvenajai grupai „Ewert and the Two Dragons” kāda fane bija uzzīmējusi īpašu zīmējumu.
Slavenības
2015. gada 3. augusts, 14:09

Horens, Linda Leen, Shipsi un citi "Piena svētkos". FOTO

Jauns.lv

2. augustā kultūras pilī „Ziemeļblāzma” norisinājās 11. „Piena svētki”. Fotogalerijā ieskats pasākuma norisē!

Par tradīciju kļuvušie „Piena svētki” Vecmīlgrāvī pulcēja gan mazus, gan lielus apmeklētājus. Mazākie varēja izgatavot maskas, darboties māla darbnīcā, zīmēt un atpūsties rotaļu laukumos. Notika arī konkurss „Mis un Misters Latvijai 3 līdz 100” un daudzas dažādas citas aktivitātes, piemēram, varēja klausīties dzeju īpašās dzejas dušās.

Festivālā uz divām skatuvēm uzstājās gan pašmāju, gan citu valstu mūziķi. Svētkus atklāja „Iļģi” ar mūziku no folkrokoperas „Spēlēju, dancoju”. Pils lielajā zālē Jaunā Rīgas teātra režisors Vladislavs Nastavševs atskaņoja paša komponētu mūziku no savām izrādēm. Lielu skatītāju atsaucību izraisīja grupa „The Sound Poets”, kura pulcēja daudz skatītājus pie lielās parka skatuves. Taču svētku galvenie mākslinieki bija „Ewert and the Two Dragons” no Igaunijas.

Paralēli koncertiem festivālā norisinājās RE! laikmetīgā cirka un ielu teātra izrādes, kā arī cirka skolas darbnīcas. Pasākuma idejas autors un organizators ir mūziķa Ainara Mielava dēls, uzņēmējs Mārtiņš Mielavs, kurš gan baudīja jauko svētku atmosfēru, gan piedalījās kā žūrijas loceklis „Piena svētku” konkursos. Festivālu apmeklēja arī sabiedrībā zināmi ļaudis, kā, piemēram, mūziķis un dīdžejs Horens Stalbe, LNT laika ziņu vadītājs Kristaps Tālbergs ar sievu, dziedātāja Linda Leen, dziedātāja MNTHA, TV raidījuma „Māmiņu klubs” vadītāja Kristīne Virsnīte ar meitu Amēliju un citi.

Fotogalerijā ieskats pasākuma norisē!


Kasjauns.lv/foto: Marta Martinsone