Seriāla "Nebaidies ne no kā" filmēšanas aizkulises

Režisora Andreja Ēķa seriāla "Nebaidies ne no kā" filmēšanas aizkulises.

gallery icon
TV
2021. gada 17. marts, 10:45

FOTO: ielūkojies jaunā pašmāju seriāla "Nebaidies ne no kā" uzņemšanas aizkulisēs

Jauns.lv

10. martā pirmizrādi piedzīvoja jauns nākamās paaudzes televīzijas "Go3" oriģinālseriāls "Nebaidies ne no kā" Andreja Ēķa režijā. Ieskaties vēl neredzētās seriāla filmēšanas aizkulisēs, kas attēlo galvenā varoņa - kontrabandista - dzīvi un narkobiznesa ikdienas netīrās aizkulises.

Seriālā galvenās lomas atveido Latvijā iecienīti un jau pazīstami aktieri: Kaspars Dumburs, Tom J. Benedict, Dita Lūriņa, Edgars Kaufelds, Imants Strads, Santa Didžus, Mārtiņš Meiers, Baiba Broka, Anna Nele Āboliņa un citi.

Balstīts uz patiesiem notikumiem, seriāls ir pirmais Latvijā veidotais mākslas seriāls par narkobiznesa aizkulisēm. Tas balstīts uz Rolanda Prīverta tāda paša nosaukuma grāmatas motīviem, katrā sērijā atspoguļojot kādu epizodi no tās.

“Šī “pasaule” ir mums blakus, kaut atrodas nosacītā pagrīdē. Pasaule, kurā visu nosaka nauda un kaifs. Mēs esam radījuši stāstu par narkobiznesu. Nežēlīgu, tumšu, asiņainu un reālu,” saka seriāla režisors Andrejs Ēķis. “Lai gan pasaulē popularitāti iemantojuši seriāli par narkobiznesu, tomēr tie šķiet kā  "mežonīgās pasaules pasakas". Žanra popularitāte ļauj mums veiksmīgi parādīt, ka šāda, “paralēlā pasaule” patiesībā ir arī Latvijā. “Nebaidies ne no kā" caur viena cilvēka prizmu demonstrē laiku Latvijas vēsturē, par kuru līdz šim atklāti runājis tikai retais.”

Ēķis uzsver, ka seriāla centrā tiek izvirzīta psiholoģiskā un emocionālā saspēle, kas galveno varoni atšķir no citiem: “Seriāla galvenajam tēlam piemīt indivīdam neraksturīga vērtību sistēma - tas dzīvo pēc džungļu likumiem, gūstot adrenalīnu no staigāšanas pa naža asmeni, kas savukārt skatītājam ļaus seriālu izdzīvot un sajust no upura skatu punkta.”

Seriāla "Nebaidies ne no kā" filmēšana

Kadri no seriāla "Nebaidies ne no kā" filmēšanas.

gallery icon

Seriāla galvenais varonis, narkokurjers Riverts savu dzīvi veido pēc narkopasaules noteikumiem. Tā ir dzīve ārpus likuma – laupīšanas, spekulācijas ar valūtām, narkotikas un paralēli tam nodevība, meli, viltus solījumi, savstarpējā izrēķināšanās un izpostītas dzīves. Tomēr sižetā vijas cauri arī mūžīgais stāsts par mīlestību, kas tiek pārbaudīta galveno varoņu izvēļu veidotajās grūtībās.

Galvenā varoņa atveidotājs Kaspars Dumburs dalās ar saviem iespaidiem: “Ikviens, kurš nonācis saskarsmē ar galveno varoni, ir iekļuvis pamatīgā adrenalīna virpulī. Šī vide ir kā krievu rulete. Taču – šī aptvere ir pilna! Un ir tikai viens jautājums – kad tā izšaus? Šeit žēlots netiek neviens – bizness, kur katrs iesaistītais ir pakļauts riskam.”