Avrilas Laviņjas pirmais vīrs par mata tiesu izglābjas no nāves un apprecas otrreiz. FOTO
Pērn Deriks Viblijs cīnījās par dzīvību, jo alkoholisma dēļ bija atteikušas darboties aknas un nieres. Kopš slimnīcā pavadītā laika viņš nav vairs lietojis ne pilītes alkohola. Arī savās kāzās ar Arianu Kūperi jaunais vīrs malkoja tikai bezalkoholisko ābolu sidru.
Slavenības
2015. gada 1. septembris, 18:11

Avrilas Laviņjas pirmais vīrs par mata tiesu izglābjas no nāves un apprecas otrreiz. FOTO

Jauns.lv

Grupas „Sum 41” dziedātājs un kanādiešu popzvaigznes Avrilas Laviņjas šķirtais vīrs Deriks Viblijs (35) apprecējis savu draudzeni Arianu Kūperi. Viņa bija mūziķim līdzās dzīves baisākajā laikā, kad Viblijs cīnījās par dzīvību.

Pēc gadiem ilgas alkohola atkarības Deriks Vibijs pērn nonāca slimnīcā, jo darboties bija atteikušas viņa aknas un nieres. Mūziķi paģībušu atrada guļamistabā un steigšus nogādāja slimnīcā. Tur viņš pavadīja mēnesi. Ārsti izraisīja mākslīgo komu, lai glābtu pacienta dzīvību, taču kādā brīdī tuviniekiem atzina, ka nav pārliecināti, ka Deriks izdzīvos.

Kad dziedātājs sāka atlabt, mediķi pateica, ka viņa orgāni alkohola ietekmē ir tik bojāti, ka pietiktu tikai ar vienu glāzīti alkohola, lai Deriks nomirtu. Mūziķis ņēma vērā ārstu ieteikumu un kopš tā brīža alkoholu vairs nav lietojis.

Slimības laikā Deriks savā mājaslapā publicēja izjustu stāstu, kā viņš paskatījies acīs nāvei un līdzās publiskoja biedējoša skata fotogrāfijas no slimnīcas. „Iemesls, kāpēc tik ļoti sasirgu, ir liela dzeršana, ko darīju jau gadiem ilgi,” rakstīja Deriks. „Tā visbeidzot mani pieveica. Es daudz dzēru katru vakaru. Līdz vienai reizei. Es biju mājās, ap pusnakti ielēju sev kārtējo dzērienu un gribēju skatīties filmu, kad pēkšņi sajutos ne pārāk labi. Es nokritu uz grīdas bez samaņas. Mani nogādāja slimnīcā un ievietoja intensīvās terapijas palātā. Kad visbeidzot nākamajā dienā atmodos, man nebija ne jausmas, kur atrodos. Pār mani pārliekušies bija mamma un tētis. Aknas un nieres bija man uzteikušas. Lieki teikt, ka biju izbijies. Es visbeidzot sapratu, ka nedrīkstu vairs dzert. Ārsts teica, ja iedzeršu vēl glāzi, es nomiršu. Es nemācu dzīvot, tikai iesaku vienmēr dzert saprātīgi. Es tā nedarīju, un, skat, kur esmu nonācis (nekad nedomāju, ka reiz teikšu ko tādu, ha-ha). Pie manis atkal ir atgriezusies iedvesma rakstīt mūziku. Man jau ir dažu jaunu dziesmu idejas. Drīz būs laiks rakstīt albumu un atkal doties turnejā. Uz drīzu redzēšanos!”

Aizvadītajā svētdienā, kad Deriks svinēja kāzas ar savu izredzēto Arianu Kūperi. Līgavainis izskatījās veselīgs un laimīgs. Kāzās jaunais pāris dzēra tikai bezalkoholisko ābolu sidru.

Pankrokeris kāzu dienā bija ģērbies klasiskā melnā uzvalkā un apsējis kaklasaiti, bet Ariana izvēlējusies baltu līgavas kleitu ar ziediem un greznojusies sudraba rotām. Matus līgava bija veidojusi krāšņā mezglā un uzlikusi plīvuru. Taču zem garās skaistās kleitas Arianai nebija smalku kurpīšu, viņa deva priekšroku ērtām baltām „Converse Chuck Taylor” kediņām.

„Viņi kāzu ceremonijai bija nolīguši vijolniekus. Mūzika bija samtaina, neskanēja roks, kādu spēlē Derika grupa un tas bija pārsteidzoši,” komentējis kāds no 100 lūgtajiem kāzu viesiem. Stīgu trio atskaņoja „Happy Together”, kad pāris mija gredzenus. Viesības jaunlaulātie uzsāka, skanot grupas „Metallica” kompozīcijai „Enter Sandman”, bet pirmajai dejai bija izvēlējušies Frenka Sinatras dziesmu „Cheek To Cheek”.

Šī ir Derika Viblija otrā laulība. 2010. gadā tika šķirta viņa un kanādiešu dziedātājas Avrilas Laviņjas četrus gadus ilgusī laulība. Avrila 2013. gada vasarā apprecējās ar grupas „Nickelback” līderi Čadu Krēgeru.

Kasjuans.lv / Foto: Instagram, Vida Press