foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Andrejs Ēķis filmē "Svingeru" versiju ar krievu kinozvaigzni Dmitriju Nagijevu
Andrejs Ēķis.
Kino
2020. gada 16. decembris, 06:14

Andrejs Ēķis filmē "Svingeru" versiju ar krievu kinozvaigzni Dmitriju Nagijevu

Žurnāls "Kas Jauns"

Nākamā gada nogalē režisora Andreja Ēķa komēdija "Svingeri" piedzīvos savas krievu versijas pirmizrādi. Un filmā galveno lomu spēlē kaimiņzemē atzītais aktieris Dmitrijs Nagijevs.

Pikantās komēdijas "Svingeri" pirmizrāde

Ar pirmizrādi sabiedrībā zināmiem ļaudīm uz kinoekrāniem 2016. gada 7. decembrī sācies Andreja Ēķa filmas "Svingeri" slavas ceļš.

gallery icon

Andrejs Ēķis žurnālam "Kas Jauns" atzinis, ka viņam tagad ir jauna pieredze – režisēt attālināti. “Viegli nav, jo esmu darba procesā diezgan temperamentīgs un, strādājot attālināti, man grūti tā noraudzīties uz norisēm. Tad šo situāciju glābj mans asistents, kurš gan filmēšanas procesā ir klātienē,” skaidro pieredzes bagātais režisors.

Taujāts, kā "Svingeri" nonākuši līdz Krievijai, Ēķis stāsta: “Mani uzrunāja Krievijas kompānija "Motor" ar priekšlikumu īstenot "Svingerus" krievu versijā. Viņi bija izpētījuši, ka šī komēdija labi sevi pieteikusi gan Polijā, gan Igaunijā un citās valstīs, nerunājot nemaz par Latviju, kur pirmajā nedēļas nogalē to kinoteātros noskatījās vairāk nekā 141 000 skatītāju.” Tā nu Ēķis tagad priecājas, ka komēdijas krievu versijā būs redzami ļoti atpazīstami aktieri: “Rešetina lomā iejutīsies Dmitrijs Nagijevs, bet Elīnas Vānes vietā spēlēs Irina Pegova.”

Andrejs atzīst, ka katrā valstī, kur filmē šo komēdiju, pirms tam tiek izpētīta nācija un tās ieradumi, lai filmu maksimāli pielāgotu konkrētajai skatītāju auditorijai. “Līdz šim esmu bijis visās valstīs, kur tiek uzņemta komēdija, esmu devies ciemos pie parastajiem iedzīvotājiem, lai saprastu viņu dzīvesveidu, ieradumus un ikdienu, lai filmā maksimāli autentiski attēlotu katras valsts iezīmes un paradumus. Vai sanāks doties uz Krieviju režisēt komēdijas tapšanu klātienē, to rādīs laiks,” nosaka pašmāju režisors.