Slavenības
2020. gada 16. decembris, 14:44

Karaliene “izplūda smieklos”, kad atvēra Ziemassvētku dāvanu no Meganas

Jauns.lv

2017. gada Ziemassvētki bija pirmā reize, kad Megana Mārkla svētkus svinēja kopā ar karalisko ģimenei Elizabetes II īpašumā Sandringemā, un ievēroja gadu desmitiem seno tradīciju apdāvināt vienam otru ar joku dāvanām. Meganas izvēle karalienei ļoti patika. Viņa sirsnīgi smējās.

Elizabetes II un Meganas Mārklas pirmā kopīgā vizīte Česterā

Karalienes Elizabetes II un mazdēla sievas Saseksas hercogienes Meganas pirmā kopīgā vizīte Česterā pagāja lieliskā gaisotnē. Abas dāmas daudz smējās ...

gallery icon

Līdzīgi kā visur Eiropā, arī britu karaliskajā ģimenē šogad Ziemassvētki nebūs tādi kā citus gadus. Par gadskārtējo jautrību Ziemassvētku vakarā koronavīrusa noteikto ierobežojumu dēļ būs jāaizmirst.

Godinot savas dzimtas saknes, kas sniedzas Vāczemē, britu karaliskā ģimene sanāk kopā un atver dāvanas Ziemassvētku vakarā, līdzīgi kā pie mums. ASV, piemēram, ir tradīcija dāvanas vērt Pirmajos Ziemassvētkos – 25. decembrī.

Megana Mārkla dodas uz karalienes Ziemassvētku pusdienām 2017. gadā

Dodoties uz karalienes Elizabetes II rīkotajām Ziemassvētku pusdienām Bekingemas pilī, prinča Harija līgava Megana Mārkla izvēlējusies zīmola „Self Portrait” kleitu ...

gallery icon

Līdz šim visas jautrības galvenais uzraugs un vadītājs Sandringemā bijis karalienes vīrs Edinburgas hercogs princis Filips. Viņš vienmēr pārliecinājies, ka visiem klātesošajiem ir daudz dāvaniņu, kas saliktas uz lielā galda Baltajā zālē, un katrai no veltēm ir klāt pielikta kartīte, lai zinātu, kuram tā domāta.

Hercogiene Ketrīna un Megana Mārkla ar dzīvesbiedriem apmeklē svētku dievkalpojumu 2017. gadā

Princis Viljams ar sievu hercogieni Ketrīnu un princis Harijs ar līgavu Meganu Mārklu apmeklē Ziemassvētku dievkalpojumu Svētās Marijas Magdalēnas baznīcā ...

gallery icon

Karaliskajā ģimenē ir ļoti sena tradīcija apdāvināt vienam otru ar jautrām un humorpilnām dāvaniņām. Viņi nepērk un nedāvina dārgas dāvanas. Šajos svētkos akcents likts uz mīļumu un mazu pavilkšanu uz zoba apkārtējo jautrībai, nevis pērlēm un briljantiem.

Hercogienes Ketrīna un Megana dodas uz Ziemassvētku dievkalpojumu 2018. gadā

gallery icon

Jaunpienācējiem varētu būt grūti atrast piemērotu dāvanu saviem aristokrātiskajiem radiem. Savulaik, kad princese Diāna svinēja pirmos Ziemassvētkus kopā ar karalisko ģimeni, jaunais vīrs princis Čārlzs aizmirsis pateikt par šo tradīciju dāvināt smieklīgus un lētus nieciņus. Diāna bija sarūpējusi princesei Annai dārgu kašmira džemperi, bet pretī saņēma dekoratīvu tualetes papīra sildītāju. Nākamgad viņa šo kļūdu vairs nepieļāva.

Princese Diāna un karaliene Elizabete II

Princese Diāna un karaliene Elizabete II.

gallery icon

Megana Mārkla pirmos Ziemassvētkus kopā ar karalisko ģimeni sagaidīja, vēl nebūdama precējusies ar Hariju (karaliene izdarīja izņēmumu, kādam nebija iepriekš ļāvusies. Pat hercogiene Ketrīna pirmos Ziemassvētkus ar karalisko ģimeni svinēja, kad jau bija precēta, nevis tikai saderināta). Prinča tolaik vēl līgavai 2017. gadā izdevās ar savu dāvanu patīkami iepriecināt karalieni.

foto: ddp images/Nunn / Vida Press

Viņa nākamā vīra vecmāmiņai pasniedza dziedošu rotaļu kāmīti. Izdevuma “Daily Star” rīcībā ir informācija, ka Viņas Majestātei tik ļoti iepaticies šis nieciņš, ka viņa izplūdusi sirsnīgos smieklos. Bet pēc tam piebildusi, ka šis būtu jauks rotaļu biedrs viņas korgijiem.

Karalienes Elizabetes mīlestība pret korgijiem laiku lokos

gallery icon

“Megana karalienei nopirka dziedošu kāmīti ar mazu aukliņu,” norāda zinātājs. “Tas bija tik smieklīgi, kad korgiji centās paņemt šo rotaļlietu.”

Taču karalienes mīļotie suņi nav izrādījuši tādu sajūsmu, kā viņu saimniece. Svētki vēl neesot beigušies, kad korgiji jau bija sapluinījuši karalienes dāvanu.

Megana Mārkla rotājas karalienes dāvinātiem auskariņiem

gallery icon

Pērn hercogiene Ketrīna pastāstīja, ka tagad karaliskajā ģimenē esot tradīcija Ziemassvētku vakarā katram atvērt tikai vienu dāvanu, nevis kā agrāk, kad vēruši visu pasniegtās veltes.

Sarunā ar TV žurnālisti Mēriju Beriju hercogiene norādīja: “Viljama ģimenē ir tradīcija atvērt vienu dāvanu Ziemassvētku vakarā, kas man šķiet ļoti jauki.”

Hercogiene Ketrīna un princis Viljams ar bērniem apmeklē Ziemassvētku šovu Londonā

gallery icon

Aizvadīto gadu laikā karaliskajā ģimenē bijis daudz amizantu un kuriozu brīžu, kas saistās ar Ziemassvētku joku dāvanām. Dažkārt šīs dāvaniņas bijušas ne vien asprātīgas, bet arī ļoti ķircinošas. Taču karaļnamā par šādiem jokiem neviens neapvainojas, bet gan gardi pasmejas.

Princis Harijs un hercogiene Ketrīna

Princis Harijs un hercogiene Ketrīna.

gallery icon

Reiz, kad vēl princis Harijs nebija iepazinies ar savu nākamo sievu Meganu Mārklu, viņa brāļasieva Kembridžas hercogiene Ketrīna svainim uzdāvināja komplektiņu „Izaudzini savu draudzeni pats” („Grow Your Own Girlfriend”).

Princis Harijs rāda mēli

gallery icon

Tajā ir miniatūra sievietīte, kuru pats var audzēt. Ražotāji reklamē, ka šī „draudzene” esot perfekta dāvana katram vīrietim, kuram apnikusi piesiešanās, sūdzēšanās, gaušanās, ķildošanās un pārmetumi.

Vienīgais, ko atliekot darīt – novietot „draudzeni” istabas temperatūrā un ūdenī. Pēc pirmajām divām stundām viņa sākšot augt.

Hercogienes Megana, Ketrīna un citi karaliskās ģimenes pārstāvji piedalās karalienes dzimšanas dienas parādē 2019. gadā

gallery icon

Trīs dienu laikā „draudzene” sasniegšot savu maksimālo izmēru. Kad viņu izņemšot no ūdens, „draudzene” pamazām sarukšot līdz savam sākotnējam izmēram. Ja gribas, lai viņa augtu, atkal jāieliek ūdenī.

Reiz princis Harijs karalienei uzdāvinājis dušas cepurīti ar uzrakstu „Vai dzīve nav sasodīta?”, bet princese Anna savam brālim princim Čārlzam pasniegusi baltas ādas tualetes poda „brilli”, kuru Čārlzs ņemot līdzi savās ārvalstu vizītēs, – informē „The Mirror”.

Princis Harijs ar vecmāmiņu karalieni Elizabeti II

gallery icon