Slavenības
2020. gada 22. novembris, 05:53

Sabiedrības dāmām veselība pirmajā vietā - kādas sejas maskas izvēlas Jaunozola, Kola un Strahova

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Vairākas sabiedrības dāmas žurnālam "Kas Jauns" atklājušas, kā jūtas, izejot pasākumos ar sejas masku.

Jeļena Strahova: “Nekas neaizstās dzīvi bez maskām”

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Baltijas Modes federācijas prezidente Jeļena Strahova.

Baltijas Modes federācijas prezidente Jeļena Strahova pret sevi izturas ļoti atbildīgi. “Es nēsāju gan brilles, gan sejas masku,” saka viņa.

Auduma maskai gan Strahova meklējusi alternatīvu. “Piemēram, man vakarā jāsniedz intervijas, bet auduma maskā viss meikaps pa dienu jau sabojāts. Tāpat arī ir grūtāk sarunāties ar masku uz sejas – mīmika nav redzama, citu ar masku vispār grūti atpazīt. Visi kā tādi kosmonauti. Tā ir jaunā realitāte… Var, protams, stilizēt un pieiet kreatīvi šim drošības pasākumam, domāt, kā to visu padarīt interesantāku, bet nekas neaizstās dzīvi bez maskām, kad varam justies brīvi. Es ļoti ceru, ka šis viss nebūs uz ļoti ilgu laiku, ka jau pavasarī Rīgas modes nedēļā tiksimies bez maskām,” nosaka Baltijas Modes federācijas prezidente.

Mārīte Kola: “Izskatos pēc metinātājas, bet drošībā”

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Mārīte Kola.

Mārīte Kola pirms vairāk nekā divdesmit gadiem piedalījās skaistumkonkursā "Misis Latvija" un tika titulēta par "Misis Eleganci ’98". Arī šobrīd Kola, izejot sabiedrībā, allaž saposusies eleganti un pārdomāti, pat koronavīrusa eksistence viņai neliedz izskatīties nevainojami.

Apmeklējot Rīgas modes nedēļas pasākumus, uzņēmēja ik vakaru ieradās ne tikai citā tērpā, bet arī ar citu piemeklētu sejas masku. Lai sajustos pavisam droši, no koronavīrusa aizsargājās, lietojot pat brilles. “Ziniet, es neesmu panikotāja, un, ja paniku tagad iesēs visur, tas par labu nenāks nevienam. Arī man ir zināmi vairāki draugi, kuri saslimuši ar šo vīrusu, un piesardzība ir jāievēro. Tālab es esmu nodrošinājusies – gan lietoju sejas masku, gan nēsāju brilles, jo vīruss varot mūs skart arī caur acs gļotādu. Arī ārsti taču strādā, ne tikai uzlikuši sejas masku, bet arī brilles… Jā, laikam izskatos pēc metinātājas, bet jūtos drošāk,” atzīst Mārīte.

Līva Jaunozola: “Šūtās maskas – tās nav man”

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Līva Jaunozola.

“Tagad ir tā, ka cilvēku jāspēj atpazīt ar masku uz sejas. Es šo visu uztveru kā spēli – kurus cilvēkus pazīstu pēc acīm, kurus ne. Vai cilvēku atpazīstu pēc manierēm vai balss? Pret masku lietošanu man nav pretenziju, ja to valdība liek darīt, es respektēju – neuzskatu to par kādu uzpurni vai traucēkli. Tā man šķiet kā interesanta transformācija, kas piedod spēles elementu,” saka uzņēmēja Līva Jaunozola.

Viņa atzīst, ka masku lietošana viņu būtiski neietekmē: “Es nekrāsojos, tāpēc arī tā lieta mani nesatrauc. Citiem ir pašu šūtās maskas. Tas nav mans trends. Es valkāju vienreizlietojamās. Ātri nomainu un izmetu ārā. Man nav laika, lai katru dienu piemeklētu tērpiem masku, lai saskaņotu krāsu vai kā tamlīdzīgi.”

Kā Elita Patmalniece sejas maskas darina

Māksliniece Elita Patmalniece 2020. gada oktobrī darina sejas maskas.

gallery icon