foto: AFP/Scanpix
Kurš neriskē, tas nedzer šampanieti - šovbiznesa zvaigznes, kas veiksmīgi mainīja profesiju
65 miljonos mērāmais līgums ar straumēšanas gigantu "Netflix" Obamu ģimeni nodrošina ar finansiālu sirdsmieru.
Slavenības
2020. gada 18. novembris, 10:10

Kurš neriskē, tas nedzer šampanieti - šovbiznesa zvaigznes, kas veiksmīgi mainīja profesiju

Anita Sedliņa

Žurnāls "Kas Jauns"

Viņi bija slaveni ar vienu profesiju un tad kļuva veiksmīgāki un pelnošāki, darot ko citu!

Pelnrušķītes stāsts

Dveins Džonsons jeb The Rock dzīvē un uz ekrāna

gallery icon

Aktiera Dveina Džonsona jeb Roka dzīvesstāsts ir kā neticama pasaka. Viņš cīkstoņa karjeru uzsāka 1996. gadā ar nieka septiņiem dolāriem kabatā, bet 2004. gadā, atvadoties no profesionālā sporta, kļuva par aktieri. Tādas lomas filmās kā "Ātrs un bez žēlastības", "Vaiana", "Džumandži" un citas ir nodrošinājušas, ka 2019. gadā Dveins ir nopelnījis 87,5 miljonus ASV dolāru un tādējādi kļuvis par pasaulē labāk apmaksāto aktieri. Par vienu lomu viņš nopelna nedaudz vairāk kā 20 miljonus un paralēli “piepelnās” (15 miljoni gadā) ar savu apģērbu līniju sporta zīmolā "Under Armour".

Kad viņa atvēra muti

Supermodele Taira Benksa kā „Victoria’s Secret” eņģelis

gallery icon

Deviņdesmitajos un divtūkstošo gadu sākumā Taira Benksa bija supermodele, kura defilēja visu luksusa modes namu skatēs un bija redzama uz visu vadošo modes žurnālu vākiem un lappusēs. Kad viņa 2005. gadā atvadījās no modeles darba, kā pamatuzdevums ir klusēt un pozēt, izrādījās, ka viņas patiesais talants ir meklējams aktīvākā jomā – televīzijā. Sarunu šova "Kā kļūt par topmodeli?" producentes un vadītājas Tairas Benksas modeles karjeras laikā nopelnīto 6 miljonu vietā nu ieņēmumi ir aptuveni 90 miljoni dolāru.

Sportiskais miljardieris

NBA leģenda Maikls Džordans ar sievu Ivetu bauda atvaļinājumu Maljorkā

Basketbola leģenda Maikls Džordans kopā ar sievu Ivetu Prieto 2017. gada jūnijā satikts, atpūšoties saulainajā Maljorkā.

gallery icon

Visu laiku vislabāk apmaksātais atlēts, basketbola leģenda Maikls Džordans, patiesībā tik bagāts bija ne ar Čikāgas "Bulls" kluba algu, bet gan korporatīvo sponsoru (1,4 miljardi) dēļ un, pensionējoties un debitējot filmā "Zvaigžņu basketbol"s, nopelnīja vēl 250 miljonus. NBA komandas Šarlotas "Hornets" iegāde un atalgojums no "Nike Air Jordan" līnijas viņu jau 2015. gadā padarīja par oficiālu miljardieri.

Dziedāt nav vērts

Džesika Simpsone 2019. gada septembrī

gallery icon

Bijusī popzvaigzne Džesika Simpsone 1999. gadā debitēja ar mūzikas albumu, ar toreizējo vīru Niku Leisiju filmējās MTV realitātes šovā "Jaunlaulātie: Niks un Džesika" (2003–2005) un uzņēmās filmā "The Dukes of Hazzard" (2005).

Atpazīstamība iegūta, bet nauda kontā ieripoja tikai tad, kad Džesika iekaroja citus horizontus – ar modes zīmolu viņa gadā nopelna ap miljardu, bet grāmata "Open Book" kļuva par bestselleri (jau pirmajos trīs mēnešos pārdota gandrīz miljons eksemplāros). 2016. gadā viņas vērtība bija mērāma 170 miljonos, tātad skaidrs, ka nu tā ir ievērojami augusi.

Skaitļi summējas

Deivids Bekhems un viņa dažādās frizūras un cepures

gallery icon

Savas 20 gadu ilgās sportista karjeras laikā Deivids Bekhems ir spēlējis labākajos futbola klubos (tostarp Mančestras "United" un Madrides "Real") un nopelnījis pāris miljonu. Pēc karjeras beigām sekoja epizodiskas lomas filmās, aromātu un skūšanās želeju reklāmas, apģērbu līnijas sadarbībā ar "adidas", "H&M" un "Calvin Klein", reklāmas dzērienam "Pepsi", viskija zīmolam "Haig", pulksteņu ražotājam "Tudor", un 2013.–2016. gadā viņa kontā vairāk nekā 45 miljoni dolāru.

Turīgie pensionāri

Mišela un Baraks Obamas: laimīgi precējušies kopš 1992. gada

gallery icon

Baraks Obama par savulaik ieņemto ASV 44. prezidenta amatu šobrīd saņem patīkamu, sešos ciparos mērāmu pensiju.

Neraugoties uz to, ka, prezidenta krēslā sēžot, viņš arī labi nopelnīja, tagad uzstāšanās konferencēs (400 tūkstoši par vienu) un 65 miljonos mērāmais līgums ar straumēšanas gigantu "Netflix" viņu un ģimeni nodrošina ar finansiālu sirdsmieru. Budžeta papildinājumam sievas Mišelas Obamas autobiogrāfija "Becoming" kļuva par 2018. gada pārdotāko grāmatu, un ģimenes maciņš tagad ir mērāms 40 miljonos.

Kad beidzot drīkst strādāt

Skaistākie mirkļi no prinča Harija un Meganas Mārklas karaliskajām kāzām

gallery icon

Viens no 2020. gada pirmajiem pārsteigumiem bija prinča Harija un Meganas Mārklas lēmums atteikties no karaliskajiem pienākumiem un privilēģijām. Saseksas hercogs katru gadu saņēma ap 3,3 miljoniem no tēva prinča Čārlza un kā armijas gaisa korpusa helikoptera pilots – ik gadu ap 53 tūkstošiem. Lai gan neatkarīgajā dzīvē vairs nepienāksies pabalsts no tēva, bankrots tāpat nav gaidāms.

Pāris tagad drīkst strādāt, un viņiem pie kājām ir visa pasaule: ģimene septembrī parakstīja vairāku gadu līgumu par seriālu, filmu un bērnu šovu uzņemšanu ar straumēšanas gigantu "Netflix" (ap 100–150 miljoniem) un “sīknaudai” Harijs, uzstājoties bankas "JP Morgan" konferencē, nopelnīja vēl vienu miljonu.

Turīgākas par Obamu

Māsiņas Olsenas vairs nav līdzīgas

gallery icon

Dvīnes Mērija Keita un Ešlija Olsenas kļuva slavenas, kad 90. gados filmējās TV seriālā "Pilna māja" un izveidoja producentu uzņēmumu "Dualstar" (1993). Bet lielā peļņa atnāca tikai tad, kad viņas sāka ražot apģērbu.

Pirmais solis bija izmēģinājums – sadarbība ar veikalu tīklu "Wallmart", tam sekoja pašu luksusa modes zīmola "The Row" izveide (2006). Zīmols un tā līnijas" Elizabeth and James" un "Olsenboye" sievietēm ir palīdzējušas iekrāt aptuveni 400 miljonus.