foto: Mark Sagliocco/Sipa USA/ Vida Press
Megana Foksa, Rianna, Teilore Svifta un citas slavenības, kas atsakās demonstrēt kailumu
Rianna.
Slavenības
2020. gada 23. oktobris, 06:06

Megana Foksa, Rianna, Teilore Svifta un citas slavenības, kas atsakās demonstrēt kailumu

Anita Sedliņa

Žurnāls "Kas Jauns"

Kailums kino, foto un mūzikā ir mūsdienu izklaides industrijas un sabiedrības uzmanības piesaistīšanas neatņemama sastāvdaļa. Kamēr var šķist, ka filmās demonstrētās seksīgās ainas ir realitāte, tie mēdz būt dublieru veikumi un citi Holivudas triki.

Lūk, slavenības, kuras audzināšanas, reliģijas un citu apsvērumu dēļ atsakās publiskot savu kailo ķermeni.

Lai stāsta mūzika

Teilore Svifta triumfē amerikāņu mūzikas balvas ceremonijā

gallery icon

“Man ir relatīvi viegli atstāt apģērbu uzvilktu, neizjūtu nepieciešamību no tā atbrīvoties. Man nav tādas tieksmes,” paziņojusi mūziķe Teilore Svifta un apliecinājusi, ka viņas mūzika esot daudz atklātāka un bīstamāka par kailumu. “Rakstīt godīgas dziesmas un stāstīt patiesus, detalizētus un personiskus stāstus ir daudz riskantāk. Tā ir vēl lielāka sevis eksponēšana, nekā novilkt drēbes.”

Ne par ko!

Džesika Simpsone 2019. gada septembrī

gallery icon

Aktrisi un mūziķi Džesiku Simpsoni izģērbties nepārliecināšot nekas, pat ne iespēja saņemt "Oskara" apbalvojumu. “Es nekad neatkailināšos. Man ir absolūti vienalga, cik drūma vai intelektuāla varētu būt loma, man vienalga, vai es par to dabūtu Kinoakadēmijas balvu, – es to nedarīšu! Šāda atzinība man neko nenozīmē!” viņa kategoriski paziņojusi.

Kautrīga un godīga

foto: CAMERA PRESS/LNC / Marc Joseph / Vida Press
Mendija Mūra.

Lai gan 2004. gada filmā "Dzenoties pēc brīvības" bija redzami kailskati, pateicoties dublierei, aktrisei Mendijai Mūrai ir izdevies neaptraipīt savu godīgās sievietes tēlu: “Esmu kautrīga, izņemot mani pašu aiz slēgtām durvīm, neviens nav redzējis manu kailo pēcpusi.”

Privātums privāts

foto: Interscope Records / BACKGRID/Vi/ Vida Press
Aktrise Megana Foksa sava drauga Machine Gun Kelly videoklipā dziesmai "Bloody Valentine".

Aktrise Megana Foksa apzinās, ka internets atceras visu un filmas kailskati spēj pārdzīvot kino lenti: “Lietas, kas sievietēm kino jādara, ir lietas, ko nevēlos, lai mani dēli redzētu vai zinātu. Kailskati dzīvos mūžīgi, īpaši internetā. Burtiski viss, kas man pašai vairs ir palicis, ir manas intīmās ķermeņa daļas. Tādēļ jau tās ir privātas, lai nevienam nerādītu.”

Ar kailām krūtīm nesmejas

foto: BACKGRID/Vida Press/ Vida Press
Aila Fišere.

Uzņemoties filmas "Nelūgtie viesi" (2005) kailskatos, Aila Fišere izmantoja ķermeņa dubultnieku pakalpojumus. Tā, skatītājiem nezinot, viņai ir izdevies visas savas karjeras laikā izvairīties no publiskas atkailināšanās: “Man ir sajūta – ja tiek atkailinātas sievietes komiķes krūtis, viņa pārstāj būt smieklīga. Zinu, ka nepareizi, bet tāda ir mana teorija, tāpēc es to nevēlos darīt.”

Pavedinošā noslēpumainība

Keitija Perija un Orlando Blūms ir pirmā bērna gaidībās

gallery icon

Arī popzvaigzne, jaunā māmiņa Keitija Perija neplāno fanus piesaistīt ar kailumu. “Man patīk izspēlēt seksīgo kārti, bet man patīk pakaitināt. Esmu kā burleskas dejotāja – Playboy kailskatos nefotografēšos, bet būšu kā Dita von Tīsa stilā,” tas ir – kārdinoša bez izģērbšanās.

Kur ir robeža?

Rianna filmas pirmizrādes vakarā Parīzē

Filmas „Valerian And The City Of A Thousand Planets” pirmizrādes vakaram Parīzē dziedātāja Rianna izvēlējusies „Prada” tērpu un „Chopard” juvelierizstrādājumus.

gallery icon

Lai gan Ņujorkas Kostīmu institūta gada balles (2014) tā sauktās kailās kleitas dēļ mūzikas ikona Rianna iekļuvusi vai visos laikrakstu virsrakstos, viņa vēl aizvien iestājas par to, ka pilnīgi kailu viņu nekur un nekad neredzēt: “Ja es pozētu kaila, mamma mani nogalinātu. Viņa mani ir audzinājusi ar noteiktiem standartiem.”

Politiska nostāja

Rīza Viterspūna filmā „Gudrā blondīne”

Rīza Viterspūna filmā „Gudrā blondīne”.

gallery icon

Aktrise Rīza Viterspūna nekautrējas, bet iestājas pret stereotipiem un par feminismu: “Kad sievietes novelk apģērbu, viņas sevi padara par objektiem. Mani satriec tas, cik daudzas aktrises ir šo ceļu izvēlējušās.”