Slavenības
2020. gada 12. oktobris, 04:27

Par pirmo sievu, vecāko dēlu un mēģinājumu nomirt - Artūrs Skrastiņš atklāj to, ko intervijās nemūžam nestāstītu

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Septembra beigās Dailes teātrī atzīmēja teātra kritiķes Līvijas Dūmiņas sarakstītās grāmatas par Dailes teātra mūsdienu spožāko aktieri Artūru Skrastiņu atvēršanu.

Ja septembrī līdz ar jauniestudējuma "Ārsts" pirmizrādes svinībām aktieris Artūrs Skrastiņš jau nebūtu sumināts 46. dzimšanas dienā, varētu nodomāt, ka skatuves māksliniekam pienākusi pavisam apaļa jubileja, jo viesības, kas tika saorganizētas uz Dailes teātra lielās skatuves grāmatas "Artūra Skrastiņa Spogulija" atklāšanā, bija kā īstas dzīres – ar klātiem galdiem, radu, draugu un kolēģu kuplā lokā.

Grāmatas "Artūra Skrastiņa Spogulija" prezentācija

gallery icon

Svinību namatēvs Artūrs Skrastiņš, šoreiz galvenajā lomā atveidodams pats sevi, rūpējās par viesmīlību, omulību un viesu izklaidēšanu, asistentos aicinot savu bērnības draugu, "Prāta vētras" bundzinieku Kasparu Rogu. Publiku ar uzstāšanos priecēja Raimonds Pauls, Aija Andrejeva, koris "Kamēr…" diriģenta Māra Sirmā vadībā, "Prāta vētra", kas cita starpā pavēstīja par jauna albuma tapšanu un nākamvasar plānotu koncertturneju.

Tik sirsnīgi smaidot un smejot visa vakara garumā, Artūrs Skrastiņš sen nebija manīts. Droši vien tāpēc, ka otrpus skatuvei, esot privātajā telpā, viņš cenšas vairīties no lielas uzmanības un apkārtējo ievērības. Arī grāmatas atvēršanas svinībās brīnišķīgais aktieris atzina – šajā grāmatā bijis par simt procentiem atklāts un patiess un autorei vairāku gadu garumā, kamēr tapa 366 lappušu apjomīgā "Artūra Skrastiņa Spogulija", pastāstījis un nodevis publiskošanai daudz tādu faktu, ko “intervijās nemūžam nestāstītu”.

Nākamā lapa: Par pirmo sievu