foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Mārtiņš Brauns mudina māksliniekus pieteikties jaunizkārtotam atbalstam 700 eiro apmērā
Mārtiņš Brauns.
Slavenības
2020. gada 28. aprīlis, 12:07

Mārtiņš Brauns mudina māksliniekus pieteikties jaunizkārtotam atbalstam 700 eiro apmērā

Jauns.lv

Komponists un Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūras / Latvijas Autoru apvienības (AKKA/LAA) padomes loceklis Mārtiņš Brauns nācis klajā ar iepriecinošu vēsti par īpašu stipendiju autoriem, tomēr brīdina: “Laika maz, un, protams, visiem netiks.”

"Ārkārtas laiks valstī attiecas uz visiem – valdību, uzņēmumiem, organizācijām, biedrībām un katru individuāli. Tā teikt, grūtā brīdī talkā jānāk ikvienam... Tamdēļ jo lielāks prieks, ka autoru apvienība AKKA/LAA spēj pieņemt nestandarta lēmumus šādā laikā, kas palīdz tās biedriem – autoriem. Autoru stipendijas. Tā ir ideju atbalsta sistēma. Stipendija domāta laikā, kad autors darbojas „neredzamajā” posmā. Rada – komponē, sacer, skicē, uzglezno, ieraksta un uzraksta. Tā ir radošās vientulības atbalsta stipendija," sociālajā vietnē "Facebook" raksta Brauns, atklājot daudziem patīkamu vēsti.

"Mums padomē izdevās vienoties par papildu stipendijas piešķiršanu. Reāli 700 eiro tiek piešķirti, ja esat uzrakstījis pieteikumu, izklāstījis ideju, cik vien tas ir katram iespējams un padome to akceptēs. Protams, visiem netiks, tad jāmēģina atkal, jo sekojiet līdz, pēc šīs kārtas sekos nākošā..."

"Lūdzu, ieejiet AKKA LAA mājas lapā, lai uzzinātu precīzāk, laika maz - līdz 15.maijam jāiesniedz īss pieteikums, vēlams neliels demo no jaunākā, skice, fragments vai foto. Tikai lūdzu īsi, lai ātrāk varam izskatīt,” parakstīdamies ar saviem iniciāļiem, sociālajā vietnē kolēģus mudina komponists Mārtiņš Brauns.

Mārtiņš Brauns "Zelta mikrofons 2019" ceremonijā

Komponists Mārtiņš Brauns 2019. gada 12. februārī Dailes teātrī mūzikas ierakstu balvas "Zelta mikrofons" ceremonijā, kur tika sumināts par mūža ...

gallery icon

Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūras / Latvijas Autoru apvienības (AKKA/LAA) padomē ir Mārtiņš Brauns, Valdis Muktupāvels, Kārlis Lācis, Lauris Gundars, Ingus Ulmanis, Arvīds Mūrnieks, Kārlis Kazāks, Jānis Holšteins-Upmanis un Valdis Rūmnieks.

Kā zināms, ārkārtējās situācijas laikā jau kopš 12. marta valstī noteikti strikti pulcēšanās ierobežojumi, un to dēļ vissāpīgāk situācija ietekmējusi kultūras jomu. Mūziķiem atcelti koncerti, un daudziem muzicēšana ir vienīgais peļņas avots. Tādējādi daudzus skatuves māksliniekus satrauc iztikšanas jautājums.