Leģendārajam Tomam Džonsam aizdomas, ka viņa senči bijuši melnādainie
Britu mūziķim Tomam Džounsam daudzi teikuši, ka viņš tikai „uzdodoties par balto”, lai gan patiesībā esot melnādains. Dziedātājs nolēmis veikt DNS analīzi, lai noskaidrotu, vai patiesi viņa senčos bijuši tumšādaini cilvēki.
Slavenības
2015. gada 3. novembris, 20:53

Leģendārajam Tomam Džonsam aizdomas, ka viņa senči bijuši melnādainie

Jauns.lv

Matu struktūras un sulīgā baritona dēļ viņš ne reizi vien kļūdaini noturēts par melnādaino mūziķi. Leģendārais dziedātājs sers Toms Džonss (75) nolēmis veikt DNS analīzi, lai izdibinātu patiesību – vai viņa senči bijuši tumšādaini.

Toms Džonss dzimis parastā strādnieku ģimenē, kuras saknes meklējamas Anglijā un Velsā. Viņa tēvs bija ogļracis. No vienkārša ielejas zēna Toms Džonss kļuva par izcilu mūziķi un aizvadītās paaudzes sekssimbolu. 190 miljonus sterliņu mārciņu (167 miljoni eiro) kapitālu nopelnījušais mūziķis pazīstams ar tādiem hitiem kā „Delilah”, „It’s Not Unusual” un „Sex Bomb”. Lai gan nu jau vairākus gadus Toms Džonss vairs nepiekrāso sirmos matus, matu struktūras un solārijā iesauļotās ādas dēļ viņu aizvien kļūdaini notur par melnādaino rases pārstāvi.

Nesenā intervijā Džonss atzinis, ka mūziķim bieži kāds norādot, ka viņš tikai „uzdodas par balto”, lai gan patiesībā esot tumšādains. Šie ar pārliecību teiktie vārdi likuši mūziķim izdomāties. Viņš nu apņēmies veikt DNS analīzi, lai noskaidrotu – varbūt patiešām senči bijuši tumšādaini.

„Daudzi aizvien domā, ka esmu melnais,” norāda mūziķis. „Kad es pirmoreiz ierados Amerikā, cilvēki, kas bija dzirdējuši mani pa radio, bija pārsteigti, kad ieraudzīja, ka esmu baltais. Matu struktūras dēļ daudzi tumšādainie aizvien uzstāj, ka es tikai sevi uzdodot par baltādaino.”

Toms Džonss pasaulē nāca kā Tomass Džonss Vudvards. Viņš piedzima Dienvidvelsā. Mammas Fredas dzīslās rit velsiešu un angļu asinis, bet tēvs ir anglis.

Mūziķis atceras ko savādu, kas noticis īsi pēc viņa piedzimšanas. „Manas mammas ķermeni klāja lieli tumši pleķi. Viņai jautāja, vai senčos ir tumšādainie cilvēki, bet viņa atteica, ka nezinot,” intervijā žurnālam „The Times” norādījis Džonss.

Aizvadīto gadu gaitā ģenētikas analīzes iemantojušas īpašu popularitāti. Daži teic, ka esot iespējams noteikt, kādiem slaveniem cilvēkiem esam attāli radinieki. Vai mūsu senčos bijis Napoleons vai Kleopatra, kā arī varot veikt DNS analīzes, lai noteiktu kādai rasei esam piederīgi.

Šādas analīzes maksā no 30 līdz 300 sterliņu mārciņām (42-420 eiro).

Aizvadītajā mēnesī Tomam Džonsam nācies uzklausīt bargu kritiku, pēc tam, kad viņš izteicies, ka sieva Linda – viņa jaunības dienu mīlestība – esot „zaudējusi savu dzirksti”. Linda bijusi līdzās vīram visu mūžu, pat par spīti tam, ka mūziķis savulaik dižojās, ka esot pārgulējis ar simtiem sieviešu.

Nesenajā intervijā mūziķis izteicies, ka vienmēr izrādot cieņu sievietēm un nekad nav atļāvies lamāties daiļā dzimuma pārstāves klātbūtnē, pat, ja viņa atļaujoties kādu rupjību.

„Es uzskatu, ka vīrietim ir jāatver durvis sievietei un jāpiedāvā sava sēdvieta. Es pazīstu daudzas sievietes, kas saka, ka viņu dēļ tas nav jādara. Taču es jūtos labāk, ja tomēr tā izdaru,” tā Toms Džonss.

Kasjauns.lv/ Foto: Vida Press