foto: Mārtiņš Ziders
Elmārs Tannis apņēmies atkal notievēt
"Lielākais, ko esmu savā dzīvē „nometis”, bijuši divdesmit kilogrami. Bet tad tie laika gaitā atnāk atpakaļ, jo man ļoti patīk ēst. Ēšana man ir bauda, mans darbs un mans dzīvesveids,” saka gardēdis Tannis.
Slavenības
2020. gada 18. janvāris, 06:05

Elmārs Tannis apņēmies atkal notievēt

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Latvijā populārais šefpavārs Elmārs Tannis jauno gadu sācis ar kārtējo apņemšanos, raksta žurnāls "Kas Jauns". Līdz gada nogalei viņš nolēmis atbrīvoties no vismaz desmit liekajiem kilogramiem.

Sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" šefpavārs un uzņēmējs atzīst, ka šīs tēmas – tievēšana un ēdiena baudīšana – vienmēr viņā raisījušas pārdomas. „Daudzu gadu laikā gājis dažādi. Esmu gan pieņēmies svarā, gan atkal nokrities. Esmu piedalījies raidījumos par tievēšanu, kā arī derībās, lai atbrīvotos no liekā svara. Brīžos, kad ir sanācis notievēt, jūtos fantastiski. Lielākais, ko esmu savā dzīvē „nometis”, bijuši divdesmit kilogrami. Bet tad tie laika gaitā atnāk atpakaļ, jo man ļoti patīk ēst. Ēšana man ir bauda, mans darbs un mans dzīvesveids,” saka gardēdis Tannis.

Elmārs Tannis šovā Dejo nost!

gallery icon

Viņš atzīst, ka apskauž cilvēkus, kuri spēj sevi disciplinēt un ieturēt diētas vai vienkārši dzīvot veselīgu un fiziski aktīvu dzīvesveidu. „Tie trendi, kad modē slaidi, sportiski augumi, veselīgs dzīvesveids, manā izpratnē ir apsveicami. Cilvēki spēj turēties pie stingras disciplīnas, un, lai formu noturētu ilgāku laiku, tas nav vienkārši. Ir jāieplāno katra ēdienreize, bieži vien no kaut kā jāatsakās. Man ir ļoti grūti atteikties. Beidzamā gada laikā es atkal vairs neatsakos no tā, ko vēlos. Man nav šīs disciplīnas,” prāto Tannis.

Elmārs, protams, apzinās, ka viņa vecumā nepieciešams vairāk uzmanības pievērst uzturam un dzīvesveidam. „Es vairs neesmu jauns čalis, manā gadījumā veselības faktors būtu jāuzrauga, lai liekais svars to neietekmētu. Un šis man atkal ir tāds apņemšanās laiks. Nesen noskatījos video, kur rādīja, kā ķermenis uzrunāja cilvēku. Ķermenis lūdza cilvēkam, lai par viņu parūpējas. Šis video mani uzrunāja un lika atkal saprast, ka mums ķermenis taču ir viens vienīgs, par kuru pašiem ir ļoti jārūpējas. Šogad plānoju būt disciplinētāks un līdz gada beigām atbrīvoties no vismaz desmit kilogramiem liekā svara,” apņēmīgi nosaka Tannis.