70 gadus veca aktrise: "Atteikšanās no botoksa un plastikas ķirurģijas sekmēja karjeru"
Režisoriem aizvien grūtāk izdodas atrast aktrises, kas atbilst savam patiesajam vecumam. Ketlīna Čalfanta ir viena no viņām un arī 70 gadu vecumā par darba trūkumu viņai nenākas sūdzēties.
Slavenības
2015. gada 19. novembris, 05:20

70 gadus veca aktrise: "Atteikšanās no botoksa un plastikas ķirurģijas sekmēja karjeru"

Jauns.lv

Neskaitāmas Holivudas zvaigznes gatavas darīt visu iespējamo, lai apturētu laiku un aizkavētu novecošanās procesu. Turpretī „Tony” balvai nominētā aktrise Ketlīna Čalfanta (70) nekad nav injicējusi botoksu un uzskata, ka viņas karjera televīzijā tamdēļ izdevusies pat sekmīgāka.

Ņujorkā dzīvojošā TV aktrise Ketlīna Čalfanta filmējusies tādos TV seriālos kā „House of Cards”, „The Americans”, „The Strain” un „The Affair”. 70 gadus vecumu sasniegusī aktrise teic, ka jau gadiem ilgi nav gājusi uz kino provēm, jo daudzi režisori un producenti paši viņai piedāvājot lomas un viņai par tām nenākas konkurēt ar citām sāncensēm. Taču Čalfanta nenoliedz, ka pirmoreiz ieraugot savu plastikas ķirurgu skalpeļu neskarto seju tuvplānā uz labas kvalitātes ekrāna, viņu pārņēmusi ļoti neomulīga sajūta.

„Pirmoreiz, kad ieraudzīju savu seju uz augstas izšķirtspējas televizora ekrāna, es biju šokā – man bija sajūta, ka esmu visvecākā sieviete pasaulē!” – sarunā izdevumam „New York Post” vaļsirdīgi atzinusi aktrise.

Čalfantas kundze pieskaita sevi „Džūdijas Denčas klubiņam” – pulciņam aktrišu, kas atļāvušās novecot dabiski. Aktieru atlases režisore Sindija Tolana atzinusi, ka Ketlīnas lēmums izvairīties no ķirurģiskām skaistumu uzlabojošām procedūrām šobrīd ir viņas trumpis.

„Ir grūti atrast sievietes, kas izskatās atbilstoši savam vecumam, jo industrija pieprasījusi viņām vienmēr būt jaunām,” norāda Tolana. „Man ir cerība, ka sievietēm vairs nebūs jādomā, ka ir jāveic plastiskā operācija, lai saņemtu darbu.”

Ketlīna atzīst, ka Holivudā tiek izdarīts „milzu spiediens”, lai sievietes būtu vienmēr izskatītos jaunas. Viens no iemesliem, kāpēc viņa no šādām procedūrām atturējusies, bijušas bailes, ka pēc to iesākšanas vairs nav atpakaļceļa. „Ja kaut kas noiet greizi, to vairs nevar izlabot, bet tā taču ir tava seja,” norāda aktrise.

Ketlīna savu karjeru kā teātra aktrise uzsāka aizvadītā gadsimta septiņdesmitajos gados. Viņa prāto, ka izdevies izvairīties no spiediena par jaunības saglabāšanu, jo „nekad neesot bijusi pieskaitāma skaistulēm”.

„Man šķiet, ja tu jaunībā esi skaista sieviete, tavu personību sasaista ar izskatu un tiek izdarīts milzu spiediens, lai tu to noturētu visiem līdzekļiem,” atzīst Ketlīna Čalfanta.

„Kad es dodos uz Losandželosu, redzu tik daudz vienādu cilvēku,” norāda aktrise. „Tā vien šķiet, ka milzum daudz cilvēku ir cietuši auto avārijā un viņiem rekonstruēti sejas vaibsti.”

Šobrīd Čalfanta filmējas seriālā „House of Cards” un strādā pie monoizrādes „Rose” teātrī.


Kasjauns.lv / Foto: Vida Press